avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Problema , am fost in concediu de materninate si nu am ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Problema , am fost in concediu de materninate si nu am suspendat activitatea PFA. Ce fac sa scap cu fata curata?

Buna seara,
Mai jos va povestesc istoria mea si va rog sa-mi dati o solutie sa scap cit mai "curat" posibil.
Deci, lucram la o firma si ca sa mai imi rotunjesc veniturile in 2005 am infintat un PFA pe care am avut o activitate foarte putin, in medie ca 3-4 facturi pe an.
In mai 2006 am nascut primul copil , nestiind ca trebuie sa suspend activitatea am continuat.
In perioada mai - iulie 2008 am lucrat din nou la firma la care eram angajata, iar in iulie 2008 am intrat din nou in concediu de maternitate cu al doilea copil.
In decembrie 2008 am aflat ca trebuia sa nu fi avut activitate si imediat de la 1 Ianuarie 2009 am suspendat activitatea, cu speranta ca .....
Mentionez ca sanatatea si impozitele au fost platite la zi.
Acum am primit o scrisoare de la munca si somaj sa ma prezint cu cartea de munca si declaratiile de impozit.
Va rog sa-mi spuneti ce se poate intimpla si ce pot face ca sa scap "basma curata".
Va multumesc anticipat pentru ajutor.

Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 07:59, 30 Iunie 2010
M-ar interesa si pe mine subiectul asta, indemnizatia pentru cresterea copilului e incompatibila cu venituri salariale pe baza ordonantei 148 din 03/11/2005 sau era si inainte de aceasta ordonanta?Adica daca am primit indemnizatie pentru cresterea copilului in 2005 si am avut pfa ma pot trezi acum ca trebuie sa dau indemnizatia inapoi (+ dobanzile alea de 0.1% / zi) ?
(citat din ordonanta)
(Art. 3. - (1) În perioadele în care benef iciarii drepturilor prevăzute la art. 1 alin. (1) realizează
venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu
modificările si completările ulterioare, se acordă un stimulent în cuantum lunar de 300 lei (RON),
situaÑie în care plata indemnizaÑiei de 800 lei (RON) se suspendă.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia cresterea copilului rodi_ali rodi_ali Am si eu o nelamurire. Nu lucrez momentan nicaieri, si am ramas insarcinata. ce pot face pt. a beneficia de indemnizatia pt. cresterea copilului? se poate ... (vezi toată discuția)
Asigurata sau nu? lenuta1989 lenuta1989 buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns..... Sunt angajata din luna feb 2011 la o soc de asigurari pe baza unui contract de mandat.In baza acestuia, ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza corect valoarea aferenta concediului de maternitate tatuoana tatuoana Buna ziua sunt angajata cu contract si carte de munca la o societate. In acelasi timp am si un PFA pe care am inregistrat venituri in 2009. Am platit la ... (vezi toată discuția)