avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Blocarea tranzactiilor cu bunuri obtinute de pe urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Blocarea tranzactiilor cu bunuri obtinute de pe urma unui certificat de calitate de mostenitor fals.

O persoana obtine in mod fraudulos CCM (certificat de calitate de mostenitor) fara a instiinta pe ceilalti mostenitori (desi legile retrocedarii : 18/1991 etc, au prevazut ca nu trebuie rezolvat la notariat, ci de comisiile locala si judeteana). Dau persoana in judecata, deoarece facusem cerere de retrocedare in termen pt. teren agricol + despagubiri cota indiviza ferma, cum facuse si acea persoana, dar comisia mi-ar fi respins cererea din cauza CCM fraudulos. Persoana decedand inainte de introducerea actiunii, deschid proces impotriva mostenitorului acestei persoane. Aflu apoi ca acest mostenitor, care a obtinut titlu de proprietate pt. teren, a facut contract de vanzare-cumparare provizoriu cu alte 2 persoane pt. bunurile susmentionate - teren+despagubiri, din care jumatate mi se cuvin. Dupa cate stiu CCM este valid pana la anularea sa pe cale judecatoreasca (hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila). In situatia in care castig procesul (totul ar putea dura mai multe luni cu fond, apel si recurs), iar mostenitorul fraudulos intre timp vinde bunurile si cheltuie banii si/sau bunurile sunt vandute din nou, impotriva cui ma indrept cu judecata si ce mai recuperez si de la cine ? Cum blochez/anulez tranzactia de vanzare-cumparare provizorie/definitiva ? La cartea funciara pt. teren si la Autoritatea Nationala pt. Restituirea Proprietatilor (ANRP) pt. despagubiri ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:29, 28 Iunie 2010
consider ca trebuia anulat in primul rand CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 10/2001, drept juridic, imobil retrocedat, partaj !!! dip2011 dip2011 Am un imobil care in baza legii 112 a fost retrocedat, din care 1 apartament catre mine ca proprietar iar restul de 11 apartamente au fost vandute de catre ... (vezi toată discuția)
Hotãrâre judecãtoreascã antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua ! Există o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, în temeiul Leg. 10/2001. Leg nr. 165/2013 nu prevede următoarea ... (vezi toată discuția)
Anrp dosar nou de retrocedare? buna ziua! am gasit un anunt, ... vitalsmart vitalsmart ANRP Dosar nou de retrocedare? Buna ziua! Am gasit un anunt, referitor la retrocedarile ANRP, in care se specifica ca se poate deschide un dosar nou ... (vezi toată discuția)