avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Spor de vechime ,dar ce vechime?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Spor de vechime ,dar ce vechime?

Buna!
Sunt Cristina, si sunt angajata de la 01.09. 1999 pana in prezent, fara intrerupere in cartea de munca. Din 2004 pana in 2008 am beneficiat de concediu pentru ingrijirea copiiilor. la 01 septembrie am 11 ani in cartea de munca, si totusi nu mi se acorda mai mult de 10% ,secretara spune ca se ia in considerare doar anii lucrati. va rog sa ma lamurit ce e de facut ,cine are dreptate.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 3 Iulie 2010
Perioada in care v-aţi aflat in concediu pentru ingrijirea copilului nu se ia in calcul la stabilirea sporului de vechime, dar se va lua in calcul pt. stagiul de cotizare la pensie.
1. Iata ce spune Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art.18... (7) Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
2. Asadar, pentru sporul de vechime se ia in calcul si perioada de CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc si vechimea in munca ( calcul spor de vechime munca) ana500 ana500 Buna ziua . Luminati-ma va rog si pe mine , ca mi s-au mai dus din neuroni in CCC ( peste aprox 2 saptamini ma intorc la munca din CCC). Am o colega la ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca alcida20 alcida20 Buna, am si eu o intrebare: firma la care lucrez plateste vechimea in munca. As dori sa stiu daca si maternitatea se recunoaste ca vechime in munca, adica daca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil-vechime in munca cocuta1973 cocuta1973 Concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani se considera sau nu vechime in munca ( pt calcul spor vechime)?? (vezi toată discuția)