avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina

am cumparat o masina MATIZ anul trecut in luna aprilie.am semnat actele de vanzare cumparare ,totul a fost ok. la RAR cand sa merg sa o verific s-a constatat ca masina este facuta din doua bucati. atunci am luat legatura cu fostul proprietar si am explicat situatia si sa ii cer actele de reparatie al masinii .Am reusit sa fac rost de factura de unde a cumparat partea din spate .In rest nu am primit nimic si nu mai dau de fostul proprietar sa rezolv problema ce ma sfatuiti sa fac
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:24, 1 Iulie 2010
in functie de ce urmariti, ii puteti face actiune in instanta, prin care sa cereti banii inapoi pt autoturismul cumparat.
In functie de prevederile contractului aveti posibilitatea sa formulati plangere penala impotriva vanzatorului pentru inselaciune in contract,conform art.215 al.3 c.pen
De asemenea avtei posibilitatea formularii unei actiuni civile de anulare a contractului prin care sa solicitati si dezdaunarea dvs,cu pretul achitat.
Pentru a reusi sa aflati domiciliul vanzatorului adresati-va in scris Serviciului de Evdenta Informatizata a Persoanei,aratand ultimul domiciliu si datele de stare civila ale acestuia.
pai si de anul trecut masina nu este trecuta pe numele dvs ?
actionati-l in instanta pe cel ce v-a vandut masina si in cel mai scurt timp cred ca o sa coopereze.
Buna ziua.... am si eu o intrebare.... tinand cont ca in romania se cumpara masinile sh pe principiul vazut placut si ca inainte de a plati efectiv o masina te poti duce sa ii faci ce teste doresti .... ce sanse de castig are domnul in cauza? sincer fara a deranja pe nimeni din punctul meu de vedere dansul este de vina in aceasta situatie.... nu a cumparat o masina noua din reprezentanta cu garantie si toate cele , ci o masina sh - pe care repet o putea testa si verifica inainte de a da banii.... capul face capul trage, parerea mea
Daca s-a stipulat in contract principiul"vazut-placut",ce care isi asuma riscul este cumparatorul.
Normal este ca msina sa fie verificata tehnic si nu numai inaintea semnarii contractului,situatie in care principul mentionat nu mai are vabilitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa auto Georgian007 Georgian007 Buna ziua! De cateva zile am achizitionat un auto marca VW Golf 5. Cand am fost sa vad masina mie personal mi s-a parut totul in regula cu ea...si prin urmare ... (vezi toată discuția)
Achizitionat masina defectoasa Tati2013 Tati2013 Am cumparat masina acum o luna si 10 zile. In vacanta am ramas cu ea in pana cu copii( sa nu mai zic de stresul prin care am trecut), am platit masina pentru a ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina de la un parc auto dar masina nu prea corespunde cu anuntul Aleex123 Aleex123 Buna Seara, zilele trecute am cumparat, un autoturism de la un parc auto din constanta, am gasit anuntul pe internet pe autovit.ro, in anunt scria ca are mai ... (vezi toată discuția)