avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

anul trecut in luna iunie am divortat de sotia mea.Avem impreuna doi copii minori.In continuare am hotarat sa facem un partaj intre noi fara justitie .Ea este plecata din localiatate si sta cu chirie .De la 1 iulie ar dori sa vina inapoi la locuinta dar cu conditia sa plec eu din casa.Mai are totusi o dorinta sa mergem la notar sa facem acte .Adica eu sa cedez dreptul meu copiilor , si prin urmare eu sa raman in strada fara ,urmand eu sa primesc o suma de bani in termen de cati-va ani (2 sau 3).ce ma sfatuiti sa fac ?
Cel mai recent răspuns: silvia p , utilizator 01:43, 29 Iunie 2010
Buna seara !
Aveti dreptul la jumatate din acea casa , asa ca , incercati sa evaluati la pretul pietei si fosta sotie sa va despagubeasca .
Daca vrea , daca nu .. oricum asta o sa va dea justitia , dar daca se poate va sfatuiesc sa incercati sa-i explicati ca e mai bine pentru .. amandoi !
Stiu ce vorbesc .. trec prin asta !
Bafta multa !
nu prea se leaga, ea sa va dea niste bani in 2-3 ani, dvs sa cedati copiilor!
faceti un act de partaj in care sa se stipuleze faptul ca sulta urmeaza sa se achite intr-un termen X.
ulterior doamna va putea instraina cota copiilor.
Buna seara.Este o situatie delicata pentru amindoi,dar desi sunt femeie va sfatuiesc sa nu va cedati dreptul la locuinta ( astea nu-s timpuri de facut concesii).Nu se stie niciodata ce va rezerva viitorul.
Oamenii se mai si recasatoresc...aveti 2 copii...poate ei va vor suda din nou relatia..
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara partaj - apartament ipotecat marius71 marius71 Buna seara, Va cer sfatul intr-o problema mai delicata. Tatal meu a intenta proces de divort fata de mama mea. El a parasit domiciliul de 1 an si ... (vezi toată discuția)
Mostenire gimmarian gimmarian buna seara.v-as ruga sa imi spineti si mie cum sa procedez in legatura cu o mostenire.parintii mei s-au despartit in urma cu 32 ani.impreuna au facut o casa cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune icks icks dupa divort shi partaj am decis impreuna cu fosta sa ma incercam o data. dar proasta idee sa dovedit, locuim in bucuresti intr-o casa la curte shi nu poate fii ... (vezi toată discuția)