avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara partaj - apartament ipotecat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara partaj - apartament ipotecat

Buna seara,

Va cer sfatul intr-o problema mai delicata. Tatal meu a intenta proces de divort fata de mama mea. El a parasit domiciliul de 1 an si jumatate.
As dori sa stiu daca nu se face partajul, ce situatie au bunurile comune ale celor doi in cazul in care tatal va deceda si s-a si casatorit dupa divortul de mama mea.
Mai mult decat atat, apartamentul in care au locuit este sub ipoteca in momentul de fata, si nu stiu cum vor fi lucrurile dupa divort, in sensul daca se va face partaj.
Problema mea este ca daca nu se face partajul iar tatal nostru se recasatoreste, in caz de deces al lui, bunurile care i-ar fi revenit la partaj vor ramane atat copiilor ca si urmasi precum si sotiei de-a doua.


Multumesc mult pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:50, 12 Februarie 2011
bunurile care i-ar fi revenit la partaj vor ramane atat copiilor ca si urmasi precum si sotiei de-a doua.-Da, dupa partajare pe care o face cu prima sotie.
Ultima modificare: Vineri, 11 Februarie 2011
MARGARETA STANCIU, Avocat
multumesc pentru raspuns.

o intrebare as avea aceste bunuri nu sunt considerate a fi bunuri dobandite inaintea casatoriei?
si va rog daca se poate un sfat vizavi de cum sa procedam pentru ca toate bunurile fie ele si ipotecate la momentul actual, sa ramana copiilor?

sunt bunuri obtinute inaintea casatoriei, in cazul unui divort de a doua sotie, acesta nu ar avea dreptul la ele. in cazul decesului tatalui dvs, sotia acestuia mosteneste 1/4 din ce i-a apartinut tatalui dvs.
ar trebui ca mama sa faca partajul bunurilor si sa-l despagubeasca pe tatal dvs sau dupa iesirea din indiviziune,tata sa cedeze copiilor partea lui , daca doreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)
Drepturile sotilor separati in fapt la bunurile proprii ale unuia dintre ei Marutu123 Marutu123 Buna ziua. Am 20 de ani. Parintii mei sunt despartiti de cand aveam maxim 2 ani, iar eu traiesc cu mama mea. Tin sa subliniez ca sunt despartiti nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor! divort dupa 25 de ani de casatorie... Norishor Norishor Buna seara! Imi pare extrem de rau ca sunt in aceasta trista situatie , fiind vorba de parintii mei, insa trebuie sa recunosc ca e cel mai bun lucru care s-ar ... (vezi toată discuția)