avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere uscator

am o prietena care locuieste intr-un bloc cu 5 etaje.Ea locuieste la ultimul etaj.Pentru ca sa poata sa inchirieze singurul uscator din scara respectiva,care se afla tot la etajul 5,ce trebuie sa faca?Cui trebuie sa se adreseze?Cu speranta ca veti raspunde toti cei care cunoasteti asemenesituatii,VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:08, 30 Iunie 2010
Spaţiile din proprietatea comună pot fi utilizate de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune, potrivit art. 39 din Legea nr. 230/2007.(v. art. 23 din H.G. nr. 1588/2007)
Deci, numai:
1. cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei (este bine să se obţină în cadrul unei A.G. convocată legal).
2. cu acordul proprietarilor direct afectaţi de vecinătate.
Ca sa fie inchiriat spatiul respectiv trebuie sa aiba acordul majoritatii proprietarilor, dar fara ca acestia sa fie convocati intr-o adunare generala, ci prin simpla semnatura pe un tabel anexa la contractul de inchiriere pe care il face terta persoana cu comitetul executiv.

Se stie ca la adunarile generale proprietarii nu vin nici daca se discuta probleme care ii privesc direct, daramite sa se adune pentru inchirierea unor spatii! Si nu numai atat, dar in cazul unor hotarari luate in AG este suficient la reconvocare si un numar mai mic de jumatate +1 din proprietari pentru ca cvorumul se calculeaza la cei prezenti. Or in cazul de fata chiar trebuie acea jumatate + 1 din numarul total al proprietarilor. Asta in teorie!

@raduraducu2008
Prietena sa mearga la presedintele asociatiei, sa vorbeasca cu el despre aceasta problema si poate ajunge la o intelegere cum sa procedeze. In practica lucrurile se desfasoara mai simplu decat in teorie, cu conditia sa incerce sa respecte cat mai multe din conditiile legale.
@elga
In practica conditia este alta: sa nu ai pe nimeni care sa-ti bage sula in coaste.
Realitatea spune ca intotdeauna se afla cate cineva care sa... impunga.
Contractul se incheie cu Presedintele as in baza hot. AG convocata asa cum ati spus. Este mai sigur.
La noi in asociatie camarile de la fiecare etaj au fost inchiriate in baza unei licitatii, anuntate la avizier cu 1 luna inainte. Au fost cam aceleasi persoane care le aveau si inainte, luate cu japca si cu bataie (de-adevaratelea) la mutarea in bloc, acum 20 si ceva de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inchiriere uscatorie shhican shhican Am si eu o problema in legatura cu inchirierea unei uscatorii de bloc. Problema e in felul urmator: Vreau sa inchiriez o uscatorie de bloc la ultimul etaj ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - problema! lexanu lexanu Buna seara! Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)