avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concedierea cu litera d
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concedierea cu litera d

BUNA ZIUA,
AS AVEA SI EU O INTREBARE IN CE CONDITII SE POATE DESFACE CONTRACTUL DE MUNCA CU LITERA D ....?
DECI IN CAZUL MEU....DE 3 LUNI DE ZILE AVEM UN DIRECTOR NOU.....SI DIN PRIMA SAPT MI-A FACUT UN REFERAT IN AFARA PROGRAMULUI DE LUCRU (SE POATE FACE ASA CEVA?) EU AVAND TREABA IN ACEEASI INSTITUTIE DAR LA ALTA FIRMA ...APOI A MAI URMAT INCA UNUL SI ACUM MA CONCEDIEAZA CU LITERA D.....DESI....NU S-A CONSTITUIT O COMISIE DE EXPERTIZA SI NICI NU AM FOST CONSULTAT DE UN MEDIC DE MEDICINA A MUNCII .....PRECIZEZ CA PRIN LEGE AM INTELES CA ERA OBLIGAT SA IMI OFERE UN ALT POST ....ZICAND CA NU MAI SUNT POSTURI....LIBERE... DAR AM VAZUT PE O RETEA DE CABLU LOCALA CA A SCOS POSTURI SPRE ANGAJARE .....DECI CUM POT SA CONTEST ACEST FAPT SI CE DREPTURI AM?
VA MULTUMESC!
In momentul actual sunt contabil de gestiune la o firma de confectii ...precizez ca am terminat o facultate de profil ...CIG ....

in momnentul in care v-a trebui sa dau in judecata firma sau doar directorul respectiv?sau ar trebui prin inttermediul ITM-ului ?cum ar trebui sa fac?
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
claudia_scumpick, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 29 Iunie 2010
Concedierea la care faceti referire este probabil art.61(d) din Codul Muncii si este pentru necorespundere profesionala.Faceti contestatie la Tribunalul in raza caruia aveti dvs. domiciliu si sigur o sa aveti reusita.Trebuia sa faca o comisie si sa va faca o cercetare disciplinara prealabila, concedierea este lovita de nulitate absoluta.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
FLORIN VASILIU, Consultant resurse umane
Buna ziua.Daca va referiti la art.61 lit.d din C.Muncii atunci trebuie sa ne comunicati si daca au fost respectate dispozitiile art.63 alin.2 din Codul Muncii care prevead "Concedierea salariatului pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. d) poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi, precum şi prin regulamentul intern"
1. Concedierea salariatului pentru motivul prevăzut la art. 61 lit. d C.mun. poate fi dispusă numai după evaluarea prealabilă a salariatului, conform procedurii de evaluare stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi, precum şi prin regulamentul intern.

2. În cazul în care concedierea se dispune pentru motivul prevăzut la art. 61 lit.d C.mun., angajatorul are obligaţia de a-i propune salariatului alte locuri de muncă vacante în unitate, compatibile cu pregătirea profesională.

3. Concedierea dispusă cu nerespectarea procedurii prevăzute de lege este lovită de nulitate absolută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatorie evaluarea prealabila in cazul concedierii pt necorespundere profesionala? monik monik care e sanctiunea dc aceasta evaluare prealabila nu are loc si angajatorul concediaza pe motiv de necorespundere profesionala-art. 61 lit. d? multumesc! (vezi toată discuția)
Contradictii intre codul muncii si ccm la nivel de ramura robertsega32 robertsega32 O problema spinoasa. Trebuie sa negociem contractul colectiv de munca la nivel de unitate. La ora actuala, este in vigoare, pentru noi si CCM la nivelul ... (vezi toată discuția)
Acordare somaj la incetare 61 d crissruc crissruc Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o lamurire. In cazul in care un angajat care nu corespunde profesional(angajat in 02.2011) va fi incetat cu art.61 d ... (vezi toată discuția)