avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea drumului de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea drumului de acces

Intampin urmatoarea poblema. Am cumparat un teren in linie cu alte 7 loturi. Fiecare dintre noi a lasat din terenul lui 6 m latime pentru drumul de acces la proprietatile noastre (drumul are cote cadastrale si este detinut de catre toti in cote indivize). Cel care ne-a vandut este in continuare proprietar pe primul lot din cele 8. El este si proprietarul terenului cu care se invecineaza drumul nostru pe latura din stanga dar pentru care are acces direct in strada principala (proprietate cu care el nu a contribuit la drumul de acces).In baza faptului ca el este proprietarul primului lot in cele 8 (pe care nu a construit nimic) el foloseste drumul de acces pentru a deservi proprietatea din stanga. Acolo a inchiriat niste hale pentru activitate productiva si tot traficul l-a directionat pe acest drum de acces, a vandut in capatul proprietatii si noului proprietar nu i-a lasat cale de acces si acesta intra tot pe drumul de acces al nostru, plus accesul lui personal pentru constructia casei lui a facut-o pe acest drum pe criteriul de a nu-si strica el gazonul. Toate acestea se intampla sub argumentul ca el detine cota de 1/8 din drumul de acces in baza lotului 1 (dar nu in baza proprietatii pe care o deserveste in mod real). Care sunt variantele noastre?
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 11:09, 29 Iunie 2010
dati-l in judecata si aratati prin intermediul unei actiuni interogatorii si interlocutorii ca dvs si cei 2 vecini sunteti prorpietarii acelui drum.. este deci, drum privat si ii veti restrictiona accesul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să ... Studeus Studeus Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să facă alipirea drumului de acces cu terenul său? Suntem mai mulți proprietari de loturi pe ... (vezi toată discuția)