avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să ...

Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să facă alipirea drumului de acces cu terenul său? Suntem mai mulți proprietari de loturi pe un teren împărțit pe mijloc de drumul de acces, fiecare a participat cu cota parte la acest drum .in partea din spate drumul se înfundă ,ultimul vecin pe partea stângă are 2 loturi alăturate ,drumul are lățimea de 8 m, la ultima lui parcela ,vecinul a îngrădit jumătate din drum adică 4 m lățime cu terenul lui, largindu-si astfel curtea . Lasandu-i vecinului de vis-a-vis 4 m de drum iar calea de acces la ultimul lot fiindu i obstrucționată .având în vedere că suntem toți 8 proprietari de terenuri pe același drum de acces ,proprietari cu cota parte fiecare la drum de acces, ce drepturi are vecinul să-și îngrădească ultima parte din drum?

Alte discuții în legătură

Drum de servitute pentru loturile invecinate vpreda2003 vpreda2003 Buna ziua, Pe o suprafata de teren, in urma parcelarii, respectiv vanzarilor catre mai multi proprietari, s-a prevazut si un drum de servitute pe partea ... (vezi toată discuția)
Drum de trecere privat ancamarialucia ancamarialucia Sunt proprietarul unui lot de teren si a cotei parti din drumul de acces .Lotul face parte dintr-o tarla care a fost parcelata in mai multe loturi iar drumul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)