avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drum de trecere privat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drum de trecere privat

Sunt proprietarul unui lot de teren si a cotei parti din drumul de acces .Lotul face parte dintr-o tarla care a fost parcelata in mai multe loturi iar drumul de acces se intide de la un capat la altul al tarlalei prin fata loturilor.
INTREBARE-pot sa vind lotul de teren unui vecin alaturat iar cota de drum unui alt vecin de pe partea opusa (de vis-à-vis) care ar dori sa utilizeze si el acest drum?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:35, 17 Noiembrie 2014
teoretic lotul dvs si drumul se afla in Carti Funciare diferite, deci le puteti tranzactiona cum vreti.
dar daca in CF-ul drumului e inscrisa servitutea de trecere pt parcelele :1...20, cel care devine proprietarul unei cote parti nu are si acces daca acesta nu a fost precizat in CF...
deci daca sunteti vanzatorul nu aveti problemme - daca sunteti cumparatorul consultati personal un avocat #-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să ... Studeus Studeus Bună seara, am o întrebare : se poate că unul din vecini să facă alipirea drumului de acces cu terenul său? Suntem mai mulți proprietari de loturi pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota parte indiviza dintr-un drum de servitute Claus01 Claus01 Am cumparat acum 2 ani o parcela de pamant si cota parte din drumul de servitute ce deserveste loturile din care face parte si al meu. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute in cota indiviza ferarunita ferarunita am cumparat un teren in 2008 dintr-o fasie de teren de aproximativ11300 terenul a fost impartit in 20 loturi de cate 500 m patrati 10 si 10 loturi despartite ... (vezi toată discuția)