avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... omitere fiu din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

omitere fiu din succesiune

In anul 1949 s-a facut un proces verbal in urma decesului bunicului meu, tatal meu nefigurand in nici un fel in act (in anul acela avea 21 de ani si era casatorit). Chiar nu are nici un drept asupra mostenirii, mai ales ca nu s-a facut mentiunea in act ca refuza mostenirea sau ca este nedemn. Numele dansului pur si simplu nu figureaza desi e fiul legitim, cu act de nastere in regula, este frate respectiv fiu al sotiei supravietuitoare? Ce se poate face?
Tatal, bunica, o matusa si un unchi deja au decedat si s-au dezbut succesiunile dupa toti.
Cel mai recent răspuns: ContSters155608 , utilizator 05:51, 2 Iulie 2010
Nu stiu daca se mai poate dezbate succesiunea dupa bunicul intucat s-a luat in considerare acel proces verbal la dezbaterea succesiunii dupa bunica care a decedat ulterior.
Ultimul domiciliu al bunicului este acelsi cu ultimul domiciliul al bunicii, cu domiciliul notariatului la care s-a dezbatut anul trecut succesiunea dupa bunica.....
Ca sa fie si mai clar: eu am dezbatut succesune dupa tatal meu in 2008 si nu am specificat si cota parte din casa aceea, iar succesiunea dupa bunica am facut-o in 2009, si am fost declarata singura mostenitoare a cotei bunicii deoarece ceilalti erau straini de succesiune.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
ContSters155608, utilizator
in situatia asta pare ca nu aveti nici un interes..
care-i problema...:O pana la urma
totusi succesiunea bunicului poate fi dezbatuta...
Problema este ca sunt coproprietar a 1/4 alaturi de un unchi decedat la 18 ani acum mai bine de 60 de ani, cu 2 verisori plecati probabil din tara de care nu mai stiu nimic de 20 de ani si cu o matusa, cu care nu tin legatura fiind total dezinteresata. Nu pot vinde, nu pot pune centrala fara acordul lor, nu pot face nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
ContSters155608, utilizator
Acum ca estre explicat totul foarte clar nimeni nu mai are solutia si nu isi mai exprima opinia. Tipic romanesc: cand e ceva tulbure toti sunt specilisti si isi dau cu parerea, cand e ceva concret de facut, toata lumea da inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ... lauramaria1 lauramaria1 Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune colaterali privilegiati Succesiune Succesiune Buna ziua Matusa sotului meu a decedat in 2008, avand ca mostenitori sotul supravietuitor, 2 surori si 4 nepoti(printre care su sotul meu) de la un ... (vezi toată discuția)