avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea este vorba despre discriminare sau nu?
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

este vorba despre discriminare sau nu?

Daca aceasta criza economica loveste doar intr-un anumit sector - cel al bugetarilor, ma refer la reducerea salariala cu 25%, nu putem vorbi despre discriminare? De ce liber profesionistii, privatizatii si alte categorii de salariati sunt protejati?
Cel mai recent răspuns: PUFICI , utilizator 20:30, 7 Februarie 2011
categoriile profesionale de care pomeniti sunt permanent discriminate intrucat pt ei nimic nu e stabil.ele au avut primele de suferit de pe urma crizei economice.
Buna ziua!
Multumesc anticipat celor care ma pot ajuta in urmatoarea problema:
lucrez la o firma privata, unde treaba nu mai merge ca in vremurile bune. Din aceasta cauza, sefii mi-au propus sa-mi dau demisia, evident am refuzat. Daca au vazut ca nu le merge cu demisia, ma ameninta cu diminuarea salariului incepand de luna viitoare. Ce baza legala au sa faca acest lucru, tinand seama ca am si o colega (amandoua facem exact aceleasi lucruri, avem aceeasi incadrare, aceleasi functii) careia ma indoiesc ca-i vor micsora salariul? Se poate vorbi de discriminare in acest caz? Mentionez ca amandoua lucram la aceasta firma de cativa ani buni (vreo 8) si am avut intotdeauna salarii identice. Eu nu am copil, colega mea are si asta a fost principalul motiv pentru care eu am fost "selectata" sa-mi dau demisia. Se poate vorbi de discriminare in acest caz?
Ar putea fi vorba de discriminare cf. art 154 alin 3 din Codul Muncii pe motiv de "situatie familiala", dar nu stiu cum demonstrati asa ceva daca persoana are si o vechime superioara, sau evaluari mai bune...
Nici vorba de evaluari mai bune in ceea ce o priveste pe colega. Fiind un pic mai in varsta decat mine, are vechime totala in munca mai mare decat mine, dar la acest loc de munca eu am vechime mai mare (aproape nesesizabil - vreo 10 zile). M-ar interesa foarte tare sa stiu ce baza legala are firma sa-mi micsoreze dintr-o data salariul fara s-o faca si in cazul colegei. Repet: avem aceleasi atributiuni, aceleasi functii, am avut mereu salarii identice. Multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forta majora in contractele de credit ContSters190527 ContSters190527 Tinand cont de Decizia Curtii Constitutionale nr. 872/2010 referitoare la obiectia de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind unele masuri necesare ... (vezi toată discuția)
Legea 118/2010 alinaeliza alinaeliza BUNA ZIUA, O asociatie intercomunitara --- persoana juridica de drept privat se incadreaza in noua leze 118/2010. adica, se vor micsora salariile cu 25%. (vezi toată discuția)
Curtea constitutionala vs. inalta curte de casatie si justitie... gabriel teodorescu gabriel teodorescu ... INTREBARE: Care este menirea Curtii Constitutionale??? ... si mai ales... daca ...este impetuos necesar desfintarea ei???... ... (vezi toată discuția)