avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi pentru Frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi pentru Frati

As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tomas , utilizator 19:58, 27 Iunie 2007
Sotia are copil cu defunctul?
Achitarea casei a inceput in timp ce sotul era in viata? Sau a fost achitata ulterior?

As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.

Deci achitarea a fost dupa moartea sotului. Inceputul platii a fost in timpul vietii acestuia.

Nu au copii impreuna ; iar casa a fost complet achitata dupa moartea sotului .
Totusi as dorii un raspuns legat de succesiune , legat de ce drepturi au cei 3 frati .
Eu din aceasta exprimare inteleg 2 lucruri : a fost dobandita in totalitate dupa decesul sotului adica a fost cumparata integral dupa moartea sa desi initial participase la cateva plati in timpul vietii , sau ca a fost cumparata dupa deces fara ca el sa aiba vreun aport caz in care cei trei frati n-ar participa la succesiune. Daca el apare ca si coproprietar alaturi de sotie in timpul vietii se pune problema ce aport a avut .
Andrei ,poate tu intelegi din prima ; mie exprimarea mi se pare ambigua. Adica are 2 intelesuri.

Alte discuții în legătură

Cea mai buna varianta? Adina Rostotchi Adina Rostotchi Buna ziua. As dori sa stiu parerea dumneavoastra in legatura cu urmatorul aspect. Sunt casatorita de 3 ani si avem un copil de un an. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj cygni cygni Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei probleme de succesiune. Tatal meu a incetat din viata acum doua luni. El a fost recasatorit si am un ... (vezi toată discuția)
Admintere cu licenta de la spiru crazyCRO crazyCRO am o mareee nelamurire am vazut cu totii cred scandalul din ultima saptamana, si anume: licente anulate, decizia inaltei curti de a anula anularea..numai in ... (vezi toată discuția)