As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.
Avlil , ca de obicei esti prea repezita . Nu a spus nimeni ca e prea mic ci ca e student si mai are de invatat. El insusi recunoaste. Cand esti foarte tanar crezi ca le stii pe toate , cu timpul inveti ca tot ceea ce stii este ca nu stii nimic. Maturitatea deplina intervine cand iti recunosti neputinta. Cei care nu ajung acolo inseamna ca nu s au maturizat . Cand am spus ca el chiar invata la Spiru Haret , ma refeream tocmai la asta , ca invatand , are timp sa capete si experienta.Ceea ce , oricat si-o doreste nu o are. Chiar daca termini o facultate nu inseamna ca ai capatat si experienta.Si , imi rezerv dreptul de a ii lua in considerare unele afirmatii , iar altele nu . Uneori ma si amuza. Deci , nu merg pe principiul esti mic , esti prost. Eu nu locuiesc in mintea omului si nu ma hazardez sa fac afirmatii concrete despre ce a vrut el sa spuna. Prefer sa vina cu precizari chiar daca poate am inteles din prima sau dincolo de o afirmatie sau intrebare. Nu stiu de ce de fiecare data trebuie sa explic ce-am vrut sa spun.
Cu privire la ce-a spus Andrei: se stabileste (de comun acord intre mostenitori sau in instanta) care este cota, procentul din apartament care este comun si care este al sotiei. Sa presupunem 50-50%.
Atunci: sotia isi pastreaza in proprietate cota de 50% pe care a platit-o din bani proprii. Din ceilalti 50% mai ia 1/2, cota sa din bunul comun obtinut in timpul casatoriei. Pana acum are 75% din casa. Restul de 25% (adica 1/2 din 50%) se va imparti intre mostenitori, adica mai ia sotia in calitate de mostenitor 1/2 din 25%, adica inca 12,5% din totalul casei. Iar fratii raman cu restul de 12,5%, sotia adunand in total 87,5%.
Eu nu-mi aduca aminte sa fi crezut ca le stiu pe toate, mai ales in drept mi se parea ca e imposibil sa stii toate prevederile legale care se pot aplica intr-un singur caz macar... Mi-am schimbat conceptia.
Si oricum, nu te vad pe tine recunoscandu-ti neputinta, se pare ca stii mai mult decat drept, psihologie, chestii... Nu m-ar deranja, toti ne dam cu parerea aici, dar spune ca e doar o parere, nu veni cu verdicte care suna definitive. Si, invatand, nu prea are timp sa capete experienta!
Succesiune, partaj
cygni
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei probleme de succesiune. Tatal meu a incetat din viata acum doua luni. El a fost recasatorit si am un ... (vezi toată discuția)