As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.
Mie nu mi se pare ambigua, intradevar se putea si mai bine, dar totusi se intelege din aceste cuvinte, "s-a obtinut in totalitate dupa deces..." . poate am capactatea de a intelege un text , mai buna, nu stiu, dar asa mi s-a parut logic sa fie... Au capacitate succesorala, acum trebuie aratat cu cat a contribuit sotul la achizitionarea acestei case pana in momentul decesului, ca sa se arate si care este dreptul fratilor.
Andrei, din practica iti spun ca ceea ce intelegi tu ca jurist dintr-un lucru nu e ceea ce a vrut clientul sa spuna ca non-jurist. Si asta nu e uneori, ci de cele mai multe ori.
Daca a fost obtinuta o parte inainte de deces si totalitatea platii s-a terminat dupa deces... ori daca nu s-a platit nimic inainte de deces... ambele sunt variante la care se putea referi omul nostru.
Sunt de acord cu tine ca, analizand fraza, tragi concluzia asa cum sustii tu; insa nu poti sti daca omul chiar asta a vrut sa spuna, in conditiile in care din practica vezi ca tu una intelegi si clientul alta a vrut sa-ti transmita.
Asta e si principalul motiv pentru care avocatul iti spune despre sanse atunci cand vede actul si nu cand ii povesteste clientul despre cuprinsul actului.
Dar asta e alta poveste, de aia tot trimit oamenii macar la o consultanta, ca noi dam aici pareri juridice referitoare la cum am inteles noi ca ar sta lucrurile, dar in fapt... nu stim... stim doar ca de multe ori te trezesti ca nu e asa cand vezi dosarul...
:(( Ce sa mai zic... Eu nu ma scuz la acest raspuns cu nimic. Din ce s-a precizat asta se intelegea.... Inteleg ca in practica apar alte chestiuni, dar ce sa fac daca sunt in fata unui monitor si citesc un text? dau raspunsul pe acel text, daca se vine dupa cu vreo precizare , se ajusteaza si raspunsul .....:D
Multumesc Avlil. Pe Andrei nu l iau in considerare ca e inca student si are multe de invatat. Sau cel putin asa am inteles dintr un topic , ca e la Spiru Haret unde chiar invata carte.:)
Multumesc Avlil. Pe Andrei nu l iau in considerare ca e inca student si are multe de invatat. Sau cel putin asa am inteles dintr un topic , ca e la Spiru Haret unde chiar invata carte.:)
Ce mesaj cu subinteles..... X-(... barem poti sa spui clar daca ai ceva de zis....
Succesiune, partaj
cygni
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei probleme de succesiune. Tatal meu a incetat din viata acum doua luni. El a fost recasatorit si am un ... (vezi toată discuția)