avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi pentru Frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi pentru Frati

As dori sa aflu parerea dumneavoastra legata de urmatoarea situatie :
In urma cu 6 ani a decedat sotul ,care are 3 frati toti in viata . Ce drepturi au acestia pe o proprietate dobindita in totalitate dupa decedarea sotului ( casa fiind cumparata cu legea 112) .
Inca nu a fost deschisa nici o succesiune din nici o parte , nici a sotiei si nici din partea fratilor .
As vrea sa-mi spuneti , procentual , fiecare ce drepturi au.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: tomas , utilizator 19:58, 27 Iunie 2007
Cred ca ar trebui sa-l iei in seama... cred ca e rusinos sa spui ca-i prea mic/ si nu stie nimic si la peste 60 de ani sa ne plangem de generatia asta de nesimtiti... YTrebuie sa-i luam in seama cum ne iau si ei pe noi... Ca mi-a spus mie o judecatoare de la sector 3 : o singura amanare la penale? atunci ramaneti la ordine, d-ra, ca sunteti tanara si puteti astepta...
:O:O:OSi mai stiu eu pe unii... nu spui cine, sunt in toate tramvaiele... :P care gandesc la fel...
Daca esti mai tanar nu esti mai prost.

Da, Andrei, inteleg ca din experienta ta nu puteai vedea altceva, stiu si ca tie ti se parea o logica elementara de a citi acea exprimare... am fost si eu dezamagita, clienti carora le explici cu exemple, acelasi lucru, de 5-10 ori... tot nu retin. Lor nu li se pare ca e asa, nu fac nici un efort... #-o Am renuntat la dosare din cauza asta... Clienti care spun ca nu le-ai spus... :O

Cred ca ar trebui sa-l iei in seama... cred ca e rusinos sa spui ca-i prea mic/ si nu stie nimic si la peste 60 de ani sa ne plangem de generatia asta de nesimtiti... YTrebuie sa-i luam in seama cum ne iau si ei pe noi... Ca mi-a spus mie o judecatoare de la sector 3 : o singura amanare la penale? atunci ramaneti la ordine, d-ra, ca sunteti tanara si puteti astepta...
:O:O:OSi mai stiu eu pe unii... nu spui cine, sunt in toate tramvaiele... :P care gandesc la fel...
Daca esti mai tanar nu esti mai prost.

Da, Andrei, inteleg ca din experienta ta nu puteai vedea altceva, stiu si ca tie ti se parea o logica elementara de a citi acea exprimare... am fost si eu dezamagita, clienti carora le explici cu exemple, acelasi lucru, de 5-10 ori... tot nu retin. Lor nu li se pare ca e asa, nu fac nici un efort... #-o Am renuntat la dosare din cauza asta... Clienti care spun ca nu le-ai spus... :O

Probabil ai dreptate, insa ce as vrea sa clarific in acest subiect sunt urmatoarele :
Am o imaginatie destul de bogata, dar nu pot sa pun lucruri din imaginatie daca in text nu se precizeaza.
Imi asum responsabilitatea cand gresesc, chiar si azi am gresit intr-un topic, spre deosebire de altii care nu au aceasta responsabilitate.
Consider ca a fi student la Spiru, nu e rusinos, rusinos e sa termini o facultate si sa nu ai habar de ea.
Consider ca varsta nu e relevanta intr-un subiect unde pur si simplu iei niste articole clare si "demonstrezi" ceva.
Intr-un proces unde un judecator are 30 de ani si un avocat are 50 de ani, este relevant ceva?
Intradevar, am multe de invatat, nu am zis nu...dar pana la aceasta afirmatie, ca sunt prea mic si ca invat la Spiru, nu vad nicio relevanta, pentru ca am demonstrat intr-un subiect trecut , totusi eu fiind doar "student", am avut castig de cauza, spre deosebire de altii care sunt mai "mari" si sunt si ,probabil, licentiati.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2007
aNdreiD, utilizator
Ca sa clarific , deci Sotul a murit acum 6 ani , iar Sotia nu a facut inca succesiunea , dar casa este complet achitata.
1. Casa a fost cumparata innainte de decesul sotului , achitata in totalitate dupa deces ( anul asta s-a terminat achitarea casei).
2.Sotul are 3 frati , care daca vor deschide proces de succesiune , vreu sa stiu ce DREPTURI l-i se cuvin lor , din casa , procentual vorbind.

VA ROG FRUMOS AS DORI , DACA SE POATE , NISTE RASPUNSURI CIT MAI CONCRETE LEGATE DE SUCCESIUNE.
AS DORI SA AFLU PROCEDURA.
VA MULTUMESC
Sa zicem ca valoarea casei este 100 lei :
50 lei s-au platit in timpul vietii sotului ; iar 50 lei dupa decedarea lui ( adica jumi-juma)
Va rog :-/ raspundeti-mi
Deci teoria spune asa : Sotul supravietuitor in concurs numai cu colateralii privilegiati, adica fratii sotului, (oricare ar fi numarul lor) sotul supravietuitor are dreptul la 1/2 din mostenire. Avand in vedere ca la momentul decesului, cum ati precizat dumneavoastra, casa era platita sa zicem pe jumatate, adica 50, sotia ia 25 , fratii 25. trebuie sa demonstreze cat a platit inainte si dupa moartea sotului, pentru a fi exact procentul precizat. Daca am gresit cei in masura ma pot corecta.

Alte discuții în legătură

Cea mai buna varianta? Adina Rostotchi Adina Rostotchi Buna ziua. As dori sa stiu parerea dumneavoastra in legatura cu urmatorul aspect. Sunt casatorita de 3 ani si avem un copil de un an. Inainte de casatorie ... (vezi toată discuția)
Succesiune, partaj cygni cygni Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in clarificarea unei probleme de succesiune. Tatal meu a incetat din viata acum doua luni. El a fost recasatorit si am un ... (vezi toată discuția)
Admintere cu licenta de la spiru crazyCRO crazyCRO am o mareee nelamurire am vazut cu totii cred scandalul din ultima saptamana, si anume: licente anulate, decizia inaltei curti de a anula anularea..numai in ... (vezi toată discuția)