avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale somatie de plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

somatie de plata

Drept comercial - un SRL , conform unei Comenzi de reparatii trebuie sa plateasca reparatiile executate de o firma specializata la o masina de serviciu.
SRL -ul in cauza este dat in judecata - prin procedura somatiei de plata, iar reclamantul -respectiv firma care a efectuat reparatiile si reviziile la masina, invoca nerespectarea clauzelor contractuale.
Intrebare : are valoarea unui contract o comanda de reparatie? care, pe de alta parte,nici nu cuprinde datele de identificare ale emitentului si nici stampila acestuia, si nu are nici semnatura beneficiarului decat pe o pagina?
Actele pe care le depune la dosar reclamantul sunt aceasta comanda de reparatie si factura fiscala.
Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 14:12, 25 Iunie 2007
in procedura somatiei de plata se discuta debite recunoscute de parti...este de ajuns sa refuzi pur si simplu factura emisa....chestiunile de fond nu se vor discuta.....doar pe calea unui proces civil/comecial de fond.....pretentii etc.
comanda trebuie sa fie urmata de o acceptare expresa...altfel nu vorbim de conventie.....iar daca partile nu sunt identificate clar cu toate datele necesare intr-un contract...nu e conventie.....
va multumesc pt. raspuns
Daca paratul a acceptat sa plateasca factura respectiva, si a platit cu OP - pana la termenul fixat pt. judecata, iar reclamantul cere si penalitati de intarziere si cheltuieli de judecata, care va fi hotararea instantei?
Iar o alta intrebare ar fi : ce exceptii se pot ridica in cauza cu privire la actele intocmite de reclamant?
plata facturii presupune acceptarea ei....chiar si plata partila se considera de instanta ca fiind acceptare.....mari sanse sa ii acorde in baza platii si penalitatile...... fara a vedea toate inscrisurile si a cunoaste datele problemei, derularea relatiei, etc.....nu stiu cine s-ar hazarda la un astfel de raspuns.....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de plata - temei legal Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Se da urmatoarea situatie: exista deschis un dosar de dauna auto la un anumit asigurator (dosar CASCO, deschis ca urmare a unui act de ... (vezi toată discuția)
Refuz plată fga pe motiv de contestare pv Mikael Oddmund Mikael Oddmund Bună ziua tuturor, Mă adresez dvs. în încercarea de a înţelege de ce, în calitate de PĂGUBIT, în urma unui accident rutier produs cu mai bine de ... (vezi toată discuția)
Am sunat pentru revizie înainte de a expira garanția, dar service-ul a programat mașina la câteva zile după expirare. e legal să mi se refuze reparația pe garanție în cazul prezentat? user_db user_db Buna ziua, Recent am fost sa-mi fac revizia la masina la un dealer autorizat (de la care am si cumparat masina). La finalul reviziei, mi s-a zis ca s-a ... (vezi toată discuția)