buna ziua!
Situatia mea e un pic mai complicata si de aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat.
In primul rand tin sa mentionez ca sunt din Tulcea si sunt angajata la o firma subcontractoare din Braila , avand punct de lucru in santierul naval Tulcea.
Aceasta firma a avut o serie de angajate in urma intrarii mele in concediu de crestere a copilului, dintre care una din fete a intrat si ea intre timp tot in concediu de crestere a copilului; dar nu asta vroiam sa subliniez ci faptul ca toate fetele care au lucrat au avut contract pe perioada nedeterminata. Asadar in aceste conditii ma mai pot numi titular pe post?, iar la sfarsitul perioadei de CCC adica pe 02. septembrie a.c. mai am dreptul de a reocupa postul pe care-l aveam inainte de concediu?
Firma acesta a trebuit sa paraseasca temporar santierul din Tulcea deoarece nu mai era de munca, numai ca am inteles din surse neoficiale ca au revenit inapoi in santier de 2 saptamani,, iar in acest timp am sunat pe unul din sefi sa intreb cum mai merge firma, acesta ascunzandu-mi faptul ca si-au reluat activitatea si spunandu-mi ca nu se stie daca vor mai deschide punctul de lucru si ca imi vor da somaj la momentul respectiv. Acest lucru mi-au dovedit ca nu ma mai vor inapoi.
Din cate stiu se depune o cerere de reinceperea activitatii inainte cu ceva timp de finalul concediului de CC.
Intrebarile mele sunt: pot trimite aceasta cerere la sediu firmei din Braila sau o depun la punctul de lucru? Si daca raspunsul la aceasta cerere va fi ca nu ma mai primesc inapoi sa lucrez? (tinand cont ca au deja o alta angajata), putand sa invoce tot felul de scuze.
In aceasta situatie alambicata ce ma sfatuiti sa fac? cum imi pot cere drepturile?
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
Cu putin timp inainte de implinirea varstei de 2 ani a copilului faceti cerere de reintoarcere la serviciu ....
Parerea mea ar fi ca cererea sa fie depusa la sediul central al firmei unde activati, deci la Braila; luati un numar de inregistrare si faceti o copie si in ziua urmatoare in care copilul a implinit 2 ani va prezentati la serviciu. De vazut daca mergeti la punctul de lucru sau la sediul din Braila. Teoretic, persoana angajata in locul si pe postul Dvs ar trebui sa aiba contract pe durata determinata pana la data la care Dvs reveniti.