avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... terenul din jurul blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

terenul din jurul blocului

Buna! As dori si eu o lamurire sau un sfat pentru o problema ce ma supara de ceva timp.Locuiesc la parterul unui bloc , si am un vecin care si -a facut o casa aproape de bloc, suntem vecini . Iar acum vine si imi spune ca vrea sa faca un gard pelanga bloc la 0,60 cm de mine eu am vedere spre el.Spune ca e proprietar pe terenul dinspre mine.Poate sa faca gard prin dreptul balconului meu chiar daca e proprietar?
Cel mai recent răspuns: alin_iancu 2001 , utilizator 19:00, 29 Iunie 2010
Daca terenul din jurul blocului apartine primariei si aceasta a ales sa-l vanda unei persoane fizice(sau sa-l concesioneze), atunci noul proprietar are dreptul de a se bucura de dreptul sau de proprietate (inclusiv de a-si ingradi proprietatea).
Incercati amiabil sa purtati o discutie cu vecinul si sa vedeti cum a dobandit acest teren si apoi veti actiona in consecinta.
si chiar daca vine cu gardul pana in bloc are voie? pt ca mie o sa-mi ia lumina geamului.
Logic ar fi sa respecte servitutea de vedere, insa este posibil sa fie doar poveste ce spune vecinul. Mi-e greu sa cred ca a dobandit dreptul de proprietate chiar la 0,60 m de zidul blocului.
av.M.Hornea
asa ma-m gandit si eu dar el a cumparat un teren si parcela trece si pe sub bloc .Unii locatari imi spun ca acel proprietar a fost despagibit candva , dar poate sa vina cu gardul chiar si pana in bloc asa zice el, iar eu sa raman in curtea lui cu vederea .el este si consilier local. Eposibil?Cat are drept sa vina langa bloc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor pentru modificarea gardului dintre proprietati??? lili7 lili7 In cazul in care doresc sa renovez prin modificarea aspectului exterior si formei, gardul care imprejmuieste proprietatea mea(gard construit excusiv de noi), ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren grif grif Am cumparat în anul 2007 o parcela de aprox. 250 mp teren extravilan - situat la limita cu intravilanul (peste drum sunt case locuite). Parcela face parte ... (vezi toată discuția)
Fereastra catre terenul vecinului tankolevente tankolevente Buna ziua,am o intrebare clasica despre fereastra catre terenul vecinului. Doresc sa montez un geam catre terenul vecinului,mentionez ca nu am nicio alta ... (vezi toată discuția)