avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV contraventie - ce sa fac?!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV contraventie - ce sa fac?!

Cu doua luni in urma am primit un pv de contraventie pentru parcare ilegala de la Politia Comunitara Cluj. Problema e ca eu sunt din Bucuresti si nu am fost niciodata la Cluj. Am trimis o adresa catre Politia Comunitara din Cluj, aratand ca in ziua cu pricina am fost la serviciu in Bucuresti cu masina respectiva, si le-am si comunicat tipul si culoarea acesteia, cu rugamintea de a verifica si indrepta eroarea (in PV se mentioneaza ca masina a fost fotografiata). Dupa cateva zile am primit de la dumnealor un raspuns destul de ambiguu, cum ca "argumentele prezentate (...) au fost analizate si prin urmare imi recomanda sa respect in continuare HCL26/2010 bla bla bla, dar nimic concret cu privire la amenda. Telefonic, una dintre angajatele de acolo mi-a spus ca in traducere libera inseamna ca s-a luat la cunostinta de eroare, s-a corectat si nu mai este nevoie sa platesc amenda ...

Acum, figurez cu amenda neplatita si am constatat ca procesul verbal nu s-a anulat.

Ce mai pot sa fac in aceasta situatie? Ca sa platesc amenda nu vreau, pentru ca eu n-am fost niciodata la Cluj, si e clar ca este o greseala. Ca sa contest in instanta PV nu-mi convine pentru ca ma costa mai mult deranjul, plus ca am depasit termenul de 15 zile in care as fi putut sa fac contestatia.

Acesti functionari incompetenti care isi bat joc de oameni in felul acesta nu pot fi pusi la punct in niciun fel?! Adica ei nu raspund pentru greselile lor?! Orice politist comunitar sau orice functionar de la primarie poate intocmi PV de contraventie oricui aflat la 400-500 km departare stiind ca acea persoana nu se poate apara de astfel de abuzuri si acea persoana daca nu a aflat in timp util sau daca nu se poate deplasa acolo e buna de plata?!

Orice idee va fi luata in considerare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danimik , utilizator 13:33, 6 Iulie 2010
@r.gabi

Persoana respectiva ar putea fi incriminata pentru prostie, poate. Deci un functionar greseste (se poate intampla oricui), dar pentru a "desface" greseala trebuie facuta actiune in instanta: 400 km drum x 2 + timp + documente + bani > valoarea "greselii" => mai bine o lasi balta, platesti chiar daca esti nevinovat, in timp ce adevaratul vinovat e binemersi ... Halal justitie!! De-aia domnii functionari de acolo pot gresi fara numar, stiu foarte bine ca nimic nu li se poate intampla, nimeni nu-i deranjeaza ...
Nu stiu daca justitia este de vina pentru ca legea prevede ca este competenta instanta de la locul faptei/contraventiei.
De fapt,pana la urma dvs.va aflati departe de casa cand ati avut respectivele probleme,indiferent cat de pregatit sau nepregatit este agentul constatator.
Cheltuielile respective ar fi valabile si pentru o persoana care s-a depasat la distante si mai mari,iar acestea ar fi si mai mari.
Ideea este ca eu n-am fost niciodata la Cluj. In ziua respectiva am fost la serviciu, in Bucuresti, si pot dovedi acest lucru (pontaj, inregistrarea auto la venire si la plecare), numai ca se pare ca aceste dovezi nu au nicio valoare pentru autoritatile de acolo daca nu merg in instanta. Si mie imi este "peste mana" sa merg la Cluj pentru a contesta o contraventie pe care nu am comis-o, asa ca se pare ca sunt buna de plata. De aici oful meu.
r.gabi a scris:

Nu stiu daca justitia este de vina pentru ca legea prevede ca este competenta instanta de la locul faptei/contraventiei.
De fapt,pana la urma dvs.va aflati departe de casa cand ati avut respectivele probleme,indiferent cat de pregatit sau nepregatit este agentul constatator.
Cheltuielile respective ar fi valabile si pentru o persoana care s-a depasat la distante si mai mari,iar acestea ar fi si mai mari.

Cheltuielile de transport le puteti introduce in chletuielile de judecat si politia care v-a aplicat amenda ar trebui sa le achite.
Depuneti contestatie prin posta in termen de 15 zile,pe motive de nulitate,atasati la aceasta o adeverinta de la serviciu care sa ateste ca in acea zi si la acea ora va aflati la locul de munca,solicitati fotografia politiei care cred ca nu exista si solicitati judecarea in lipsa conform art.242 c.pr.civ,.avand in veedere distanta
Multumesc. Nu stiu daca mai sunt in termen. Pv-ul l-am primit pe 06/05; am trimis raspunsul la Politia Comunitara de acolo a doua zi, iar in 17/05 am primit raspunsul scris la contestatia mea - un raspuns evaziv. Dupa ce am discutat la telefon cu cineva de acolo care mi-a spus ca totul e in regula si ca s-a corectat eroarea, n-am mai insistat, pana acum cand am realizat ca lucrurile au ramas ca la inceput. Dar o sa tin cont de sfaturi data viitoare.
Ultima modificare: Vineri, 2 Iulie 2010
danimik, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda primita pe nedrept !!! marian1973_bc marian1973_bc Buna ziua, ma numesc Marian si in luna martie am primit de la Politia locala Cluj Napoca o amenda pentru ca masina proprietate a fost depistata pe o strada din ... (vezi toată discuția)
Figurez la administratia financiara cu o amenda despre care nu stiu nimic ciprian_cocos ciprian_cocos Buna ziua, am vrut sa efectuaz plata taxelor si impozitelor pentru anul in curs prin intermediul ghiseul.ro, si am constatat ca figurez cu o amenda in ... (vezi toată discuția)
Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)