avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... PV contraventie - ce sa fac?!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

PV contraventie - ce sa fac?!

Cu doua luni in urma am primit un pv de contraventie pentru parcare ilegala de la Politia Comunitara Cluj. Problema e ca eu sunt din Bucuresti si nu am fost niciodata la Cluj. Am trimis o adresa catre Politia Comunitara din Cluj, aratand ca in ziua cu pricina am fost la serviciu in Bucuresti cu masina respectiva, si le-am si comunicat tipul si culoarea acesteia, cu rugamintea de a verifica si indrepta eroarea (in PV se mentioneaza ca masina a fost fotografiata). Dupa cateva zile am primit de la dumnealor un raspuns destul de ambiguu, cum ca "argumentele prezentate (...) au fost analizate si prin urmare imi recomanda sa respect in continuare HCL26/2010 bla bla bla, dar nimic concret cu privire la amenda. Telefonic, una dintre angajatele de acolo mi-a spus ca in traducere libera inseamna ca s-a luat la cunostinta de eroare, s-a corectat si nu mai este nevoie sa platesc amenda ...

Acum, figurez cu amenda neplatita si am constatat ca procesul verbal nu s-a anulat.

Ce mai pot sa fac in aceasta situatie? Ca sa platesc amenda nu vreau, pentru ca eu n-am fost niciodata la Cluj, si e clar ca este o greseala. Ca sa contest in instanta PV nu-mi convine pentru ca ma costa mai mult deranjul, plus ca am depasit termenul de 15 zile in care as fi putut sa fac contestatia.

Acesti functionari incompetenti care isi bat joc de oameni in felul acesta nu pot fi pusi la punct in niciun fel?! Adica ei nu raspund pentru greselile lor?! Orice politist comunitar sau orice functionar de la primarie poate intocmi PV de contraventie oricui aflat la 400-500 km departare stiind ca acea persoana nu se poate apara de astfel de abuzuri si acea persoana daca nu a aflat in timp util sau daca nu se poate deplasa acolo e buna de plata?!

Orice idee va fi luata in considerare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: danimik , utilizator 13:33, 6 Iulie 2010
Din nefericire,fata de data primirii la domiciliu a procesului verbal de contraventie,nu mai sunteti in termen,deci contestatia ar fi tardiva
Din fericire am rezolvat! Dupa inca o sesizare, am primit confirmarea reintocmirii PV cu pricina pe numele proprietarului auto corect. Deci se poate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primita pe nedrept !!! marian1973_bc marian1973_bc Buna ziua, ma numesc Marian si in luna martie am primit de la Politia locala Cluj Napoca o amenda pentru ca masina proprietate a fost depistata pe o strada din ... (vezi toată discuția)
Figurez la administratia financiara cu o amenda despre care nu stiu nimic ciprian_cocos ciprian_cocos Buna ziua, am vrut sa efectuaz plata taxelor si impozitelor pentru anul in curs prin intermediul ghiseul.ro, si am constatat ca figurez cu o amenda in ... (vezi toată discuția)
Amenda rca expirat dorel92 dorel92 Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)