avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza de recumparare ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza de recumparare ?

Salut , am .. o nedumerire .

Un instructor auto , trebuie sa faca contract de vinzare-cumparare privind masina sa persoanala , cu scoala de care apartine .
Se poate introduce o " clauza de recumparare" , ca atunci in momentul in care instructorul din diferite motive, fie ca isi da demisia , fie ca iese la pensie , fie ca ... moare ( in cazul asta urmasii ) , fie ca este dat afara , se poate introduce o clauza de recumparare ? adica scoala careia i`a fost vinduta masina sa fie obligata la a o vinde inapoi in cazul incetarii contractului de munca al respectivului instructor .
Daca este posibil , si eu cred ca este posibil , puteti mentiona o baza legala , si un fel de .. format de asemenea contract .
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2007
Studentu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Studentu , utilizator 11:56, 26 Iunie 2007
clauza de rascumparare este ilegala....legea cametei....dar pot stipula in contract conditii viitoare.....sau sa dea masina in chirie...
Si , cam ce conditii viitoare ar putea sa stipuleze, astfel incit sa .. poata avea un oarecare drept de / preemptiune / ?

Inchirierea / Mandatul nu este o solutie, scoala doreste cumpararea masinii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!! :) as dori sa intreb daca, parintii mei, in anul ... Marell Marell Marell Marell Buna ziua!! :) As dori sa intreb daca, parintii mei, in anul 1990 au cumparat o mica portiune de teren de la unchiul meu vecin pentru extindere casa de locuit, ... (vezi toată discuția)
Ce pot face daca am fost inselata florinaflorea florinaflorea Buna ziua,am vindut unui coleg de servici,un autoturism cu plata in rate.Am facut un contrcat de vinzare cumparare cu plata in rate la avocata mea.In contract ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare contestat george201011 george201011 Salutare... Sunt nefericitul posesor impreuna cu sotia al unui apartament cumparat de la socrii sotia mai are 4 frati din care unul ameninta cu judecata ... (vezi toată discuția)