avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

doresc sa mostenesc de la mama decedata un teren langa Bucuresti
am avut 2 frati decedati si ei
eu as fi mostenitorul terenului, dar fratii mei au copii
ce drepturi au acestia ?
considerati un teren de 4 ha
ei sunt in Spania, au mostenit la randul lor alte terenuri si teoretic nu ar trebui sa emita vreo pretentie pentru terenul meu...ar trebui sa trimita o negatie..se poate realiza o astfel de negatie la un notar din Spania?

daca eu fac succesiunea prin notariat in Romania si nu ii iau in calcul in cat timp pot reveni sa isi ceara drepturile? pot veni si dupa cinci ani dupa ce eu obtin titlul definitiv de proprietate pe teren?
Cel mai recent răspuns: stelutza , utilizator 23:19, 27 Iunie 2007

doresc sa mostenesc de la mama decedata un teren langa Bucuresti
am avut 2 frati decedati si ei
eu as fi mostenitorul terenului, dar fratii mei au copii
ce drepturi au acestia ?
considerati un teren de 4 ha
ei sunt in Spania, au mostenit la randul lor alte terenuri si teoretic nu ar trebui sa emita vreo pretentie pentru terenul meu...ar trebui sa trimita o negatie..se poate realiza o astfel de negatie la un notar din Spania?

daca eu fac succesiunea prin notariat in Romania si nu ii iau in calcul in cat timp pot reveni sa isi ceara drepturile? pot veni si dupa cinci ani dupa ce eu obtin titlul definitiv de proprietate pe teren?

Deci dumneavoastra sunteti in clasa 1(descendentii lui de cujus )de mostenitori , la fel ca si nepotii dumneavoastra, la aceasta mostenire.
La aceasta mostenire se aplica totusi principiul proximitatii gradului de rudenie intre mostenitorii din aceeasi clasa, adica dumneavoastra fiind descendent de gradul 1, inlaturati pe nepotii celui decedat.
Cred ca este clar ce am vrut sa spun.

adica ei nu mai au nici un drept?
nu mai au in cazul in care mama dumneavoastra a murit dupa fratii dumneavoastra.
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2007
aNdreiD, utilizator
situatia sta asa, unul dintre frati a murit in 1977, celalalt in 1992, iar mama in ianuarie 2007
notarul spune asa : eu iau din 4 ha 2 ha, unul dintre frati nu a avut copii, celalalt 3 copii
rezultat eu iau 2 ha, nepotii toti 3 din partea celui de-al 2lea frate decedat 2 ha
e corect? ce lege pot invoca sau care sunt drepturile mele
Pai in primul rand este codul civil
"(1)Descendentii defunctului înlătură mostenitorii din celelalte clase si succed în ordinea proximitătii gradului de rudenie."

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei ... Euonline Euonline Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune just_ea just_ea bunica a murit,fiica ei(mama mea) este singura mostenitoarea si a inceput procedura de succesiune,in privinta imobilului unde a locuit bunica si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)