bunica a murit,fiica ei(mama mea) este singura mostenitoarea si a inceput procedura de succesiune,in privinta imobilului unde a locuit bunica si vrea sa-l treaca pe numele meu direct;se poate acest lucru sau care este cea mai buna varianta legala?mentionez ca am un frate,care este de acord cu acest lucru;multumesc anticipat
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@ just_ea, ce inseamna de fapt pentru dvs a inceput procedura de succesiune? Adica a fost mama la notar si a acceptat mostenirea? Pentru ca, daca inca nu a acceptat mostenirea si daca dansa renunta, atunci la mostenire veniti dvs si fratele in nume propriu, iar daca renunta si fratele, atunci mostenirea va ramane doar dvs. Asta ar fi fost cea mai simpla solutie.
Daca insa mama s-a grabit sa accepte mostenirea (poate la sfatul notarului), atunci este grav (pentru planul dvs) intrucat va trebui ca mama sa gaseasca o alta cale sa va transmita proprietatea. Insa mai intai, trebuie sa lamuriti situatia, in sensul, daca ati fost la notar si ce ati discutat acolo.
Trandafir2, ma tem ca sunteti in eroare.
Cand renunta copilul, pa și la revedere. Nu mai vin nepotii.
Cu titlu de exemplu, daca mama ar fi avut un frate, acela ar fi mostenit tot.
Exista ceva ce se numeste principiul proximitatii gradului de rudenie.
Acel ceva, numit proximior excludit remotiorem se aplica intre copil (mama) si nepoti (@just_ea si fratele ei), iar daca mama renunta, atunci la mostenire au vocatie concreta nepotii (iar daca renunta si nepotul, atunci mostenirea o culege doar nepoata).
Adica cum "pa și la revedere"? Dvs cum ati fi procedat in cazul de fata, ati fi chemat clasa II-a (sau urmatoarele) la mostenire? Sau eventual ati fi declarat mostenirea vacanta?
Se poate sa scrieti asa ceva?!?
P.s. Daca doriti, la cerere, pot sa sterg ultimul dvs mesaj (doamne fereste, poate intra si citeste vreun student ce-ati scris aici).