bunica a murit,fiica ei(mama mea) este singura mostenitoarea si a inceput procedura de succesiune,in privinta imobilului unde a locuit bunica si vrea sa-l treaca pe numele meu direct;se poate acest lucru sau care este cea mai buna varianta legala?mentionez ca am un frate,care este de acord cu acest lucru;multumesc anticipat
@just_ea, daca pana acum nu s-au facut decat discutii, puteti sa-i spuneti notarului exact ce anume doriti, in maniera explicata in mesajele de mai sus. Ideea este sa vada ca stiti despre ce vorbiti.
Este clar ca din punct de vedere al onorariului, notarul incaseaza mai putin in varianta discutata aici pe forum, pentru ca una este sa taxezi o dezbatere de mostenire si apoi o vanzare de imobil si alta este sa taxezi o dezbatere de mostenire plus doua renuntari (de 50 lei bucata). Nu de putine ori, in practica, profitand de lipsa de informare a cetateanului, notarii fac ce vor ei nu ce vrea cetateanul. Daca nu accepta, ce sa va zic, mergeti si la un alt notar sau petitionati Camera notarilor publici.