avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

bunica a murit,fiica ei(mama mea) este singura mostenitoarea si a inceput procedura de succesiune,in privinta imobilului unde a locuit bunica si vrea sa-l treaca pe numele meu direct;se poate acest lucru sau care este cea mai buna varianta legala?mentionez ca am un frate,care este de acord cu acest lucru;multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:43, 17 Ianuarie 2018
@just_ea, daca pana acum nu s-au facut decat discutii, puteti sa-i spuneti notarului exact ce anume doriti, in maniera explicata in mesajele de mai sus. Ideea este sa vada ca stiti despre ce vorbiti.
Este clar ca din punct de vedere al onorariului, notarul incaseaza mai putin in varianta discutata aici pe forum, pentru ca una este sa taxezi o dezbatere de mostenire si apoi o vanzare de imobil si alta este sa taxezi o dezbatere de mostenire plus doua renuntari (de 50 lei bucata). Nu de putine ori, in practica, profitand de lipsa de informare a cetateanului, notarii fac ce vor ei nu ce vrea cetateanul. Daca nu accepta, ce sa va zic, mergeti si la un alt notar sau petitionati Camera notarilor publici.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei ... Euonline Euonline Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)
Mostenire- cum se imparte?? andreistan andreistan Spuneti-mi va rog cum se imparte urmatoarea mostenire: [b]Cel care a lasat mostenirea[/b](defunctul) are un [b]frate(decedat[/b] inaintea lui)care are un[b] ... (vezi toată discuția)