avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

doresc sa mostenesc de la mama decedata un teren langa Bucuresti
am avut 2 frati decedati si ei
eu as fi mostenitorul terenului, dar fratii mei au copii
ce drepturi au acestia ?
considerati un teren de 4 ha
ei sunt in Spania, au mostenit la randul lor alte terenuri si teoretic nu ar trebui sa emita vreo pretentie pentru terenul meu...ar trebui sa trimita o negatie..se poate realiza o astfel de negatie la un notar din Spania?

daca eu fac succesiunea prin notariat in Romania si nu ii iau in calcul in cat timp pot reveni sa isi ceara drepturile? pot veni si dupa cinci ani dupa ce eu obtin titlul definitiv de proprietate pe teren?
Cel mai recent răspuns: stelutza , utilizator 23:19, 27 Iunie 2007
si eu ce sa raspund notarului care imi comunica ca au si ei dreptul la succesiune prin reprezentare..nu imi este suficient acest articol se pare din codul civil
Pai ce sa ii raspundeti, trebuie sa va demonstreze ca trebuie sa mosteneasca ceva nu? Va prezentati cu un avocat.
Deci eu doar va spun ce scrie in codul civil si in alte carti despre succesiuni. Daca situatia este cum ati prezentat-o dumneavoastra, asta ar trebui sa fie raspunsul. Acum logic, mama dumneavoastra nu a murit ca sa se faca succesiunea...deci fratii dumneavoastra daca au murit inaintea acesteia nu au participat la deschiderea succesiunii. Participa doar nepotii. Dumneavoastra sunteti descendent de gradul 1, ei sunt descendenti de gradul 2, dumneavoastra aveti prioritate la succesiune. Nu am citit de vreo cota parte pentru ceilalti.
Se pare ca notarul are dreptate: este vorba de reprezentarea succesorala, pe care am ignorat-o si am gresit.
Cei 3 nepoti vor lua jumatate din teren si dumneavoastra cealalata jumatate. :">
Acesta este raspunsul final :)
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2007
aNdreiD, utilizator
va voi informa despre cum vor decurge lucrurile
i-am contactat si vor merge la notariat in Spani pentru o declaratie de revocare de succesiune
astept sa vad daca intr-adevar nu vor emite pretentii pentru ca asa sustin
legal vin si ei la mostenire prin reprezentare, iar declaratia trebuie sa fie de renuntare nu de revocare a succesiunii si suna in felul urmator..."declar ca renunt expres la mostenire defunctului x decedata la data y cu ultim domiciliu in z, succesiune de care inteleg sa raman strain." Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei ... Euonline Euonline Buna ziua, acum cateva luni bunicul meu a decedat, iar toti cei trei copii voiau sa renunte la dreptul lor in favoarea bunicii, doar ca la notar au fost ... (vezi toată discuția)
Succesiune just_ea just_ea bunica a murit,fiica ei(mama mea) este singura mostenitoarea si a inceput procedura de succesiune,in privinta imobilului unde a locuit bunica si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! - mostenire, succesiune ela112 ela112 Parintii mei sunt divortati , bunica mea din partea tatalui a decedat , in urma ei a ramas un apartament , as dori sa stiu intru cu ceva drepturi de ... (vezi toată discuția)