avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere si ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere si ingrijire copil

Doresc si eu un raspuns cat mai urgent privind urmatoarea situatie. Cunosc o persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinata de doi ani la o scoala in calitate de profesoara. La data de 31.08.2007 ii expira contractul .Persoana este insarcinata si va naste la sfarsitul lunii iulie iar cel mai probabil in luna septembrie pe 15 va trebui sa intre in ingrijire copil dar daca ea nu mai este angajata ????? Precizez ca si daca isi da examenul de continuitate va fi incadrata in munca pe 11.09.2007 tarziu dealtfel pt ca incepand cu 31.08.2007 nu mai este angajata nicaieri . Ce se poate face sa beneficieze de concediu pt crestere si ingrijire copil? In speranta unui raspuns cat mai urgent , va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 00:56, 27 Iunie 2007

Doresc si eu un raspuns cat mai urgent privind urmatoarea situatie. Cunosc o persoana angajata cu contract de munca pe perioada determinata de doi ani la o scoala in calitate de profesoara. La data de 31.08.2007 ii expira contractul .Persoana este insarcinata si va naste la sfarsitul lunii iulie iar cel mai probabil in luna septembrie pe 15 va trebui sa intre in ingrijire copil dar daca ea nu mai este angajata ????? Precizez ca si daca isi da examenul de continuitate va fi incadrata in munca pe 11.09.2007 tarziu dealtfel pt ca incepand cu 31.08.2007 nu mai este angajata nicaieri . Ce se poate face sa beneficieze de concediu pt crestere si ingrijire copil? In speranta unui raspuns cat mai urgent , va multumesc!

Conditia sa obtina indemnizatia pt crestere copil este sa aiba ultimele 12 luni lucrate la data nasterii copilului. Deci ea va indeplini conditia , daca datele date de Dvs sunt corecte. Concediul de maternitate se achita de Casa de Asigurari de Sanatate dupa expirarea contractului de munca. Dosarul pt indemnizatia de concediu crestere copil il depune la Primarie, iar de la scoala va cere adeverinta care sa ateste stagiul de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire copil ralucamladin ralucamladin Buna , Am si eu nevoie de cateva raspunsuri. Sunt angajata la o firma cu contract pe perioada determinata pana in 19.06.2010, dupa ce m-am angajat am aflat ... (vezi toată discuția)
Gravida- desfacerea celui de-al doilea contract de munca alta alta Sunt angajata unei institutii de stat, lucrez ca delegata la o fundatie. Ca atare, am un contract pe perioada nedeterminata la institutia de stat ( de la care ... (vezi toată discuția)
Insarcinata!!! concediu maternitate ContSters106545 ContSters106545 Astazi am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cateva aspecte legate de concediul de maternitate si ingrijire copil. - Carte de munca 15 Nov. ... (vezi toată discuția)