avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa imi trec ca si clauza in contractul individual ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa imi trec ca si clauza in contractul individual de munca?

Buna ziua,

Am o nelamurire si v-as multumi din suflet daca voi primi un raspuns!
Imi pot pune clauza in contractul individual de munca ca in cazul in care nu mi se plateste salariul la data stabilita in contract sa mi se desfaca contractul individual de muna?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 30 Iunie 2010
NU , ptr. ca nu are acoperire legala !!!
Poi si eu ce pot fae in cazul acesta? Risc sa muncesc si sa ma plateasca cand vrea el?
Daca nu su va plateste la data stabilita in c.i.m., va dati demisia. Daca nu v-o accepta la zi, aveti termenul de 15 zile, prevazut de lege. Sincer, nu inteleg ce avantaj vedeti dvs. in inserarea unei astfel de clauze in contract, sa vi se desfaca contr. de munca, daca nu va plateste. Aveti apoi optiunea de a-l da in judecata pt.plata salariilor restante.
Alexx13 a scris:

Poi si eu ce pot fae in cazul acesta? Risc sa muncesc si sa ma plateasca cand vrea el?

Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă. - art.79 alin.8 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz robert25buc robert25buc Buna ziua, Am o singura intrebare legata de perioada de preaviz. Puteti sa imi spuneti daca la firma la care lucrez imi dau demisia din motive personale si ... (vezi toată discuția)
Demisie theo_blonda theo_blonda in ce circumstante angajatorul privat iti poate desface contractul de munca cu litera I. Ca angajat am dreptul sa plec fara preaziv? Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)