avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

...mama a murit in 1979, data la care eu si sora mea aveam 12 si respectiv 16 ani, nu s-a facut atunci succesiunea intrucat tata la toate discutiile ulterioare a ramas impasibil la aceasta problema .
ce mai putem face acum eu si sora mea in ideea in care tata sta de vreo 20 de ani cu o alta femeie in apartamentul care face obiectul succesiunii ?
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:56, 30 Iunie 2010
buna ziua .
procedati la dezbaterea succesiunii dupa mama dvs.
aceasta actiune este imprescriptibila si poate fi dezbatuta oricand, nefiind supusa termenului general de prescriptie de 3 ani .
Mergeti la primaria unde a avut mama ultimul domiciliu si solicitati eliberarea unui certificat de atestare fiscala pe numele mamei dvs (pentru succesiune) si eliberarea Anexei 24.
Veti prezenta in copie xerox:
- certificat deces mama;
- certificat casatorie si BI tata;
- certificate nastere, casatorie (daca este cazul) si BI al dvs. si al sorei dvs.
Cu anexa 24, certificatul de atestare fiscala si originalele actelor de proprietate veti merge la notar, unde veti dezbate succesiunea in umra mamei dvs. Tatal dvs. va fi citat de notar; daca nu se prezinta, puteti dezbate succesiunea in instanta.
puteti dezbate fara probleme si acum succesiunea.
problema care se pune este daca o dezbateti pe cale notariala, sau pe cale de instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ika ika Buna ziua, Va supun atentiei, urrmatoarele aspecte, cu rugamintea de a ma ajuta: Tatal meu a decedat in anul 1956, mama in octombrie 2009, sora mea in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea casei construita de parinti, ambii decedati, cadastru si intabulare casavie casavie Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns! Tatal meu si mama mea au construit casa in care am crescut in 1959-1961. Mama mea a murit in 1994. Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristynita cristynita tatal meu a decedat anul trecut,era divortat de mama mea.dupa divort a lucuit cu bunica mea adica mama lui.proprietarii acelei case sunt bunica in viata,80 ani ... (vezi toată discuția)