avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel la hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel la hotararea de divort

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind reclamanta. Nu am primit sentinta de divort,avocatul meu s-a interesat si a aflat ca fostul sot a facut apel/recurs...nu stiu care este diferenta...:">
Eu am cerut desfacerea casatoriei, custodia minorului de 15 ani si cheltuielile de judecata. Cred ca nu este de acord cu platirea cheltuielilor de judecata, si de aceea a facut recurs.
Am inteles ca probabil vom avea termen in septembrie din cauza vacantei magistratilor.
Imi puteti spune ce sanse are sa prelungeasca divortul? Cat se prelungeste acest divort ca deja devine cosmar.! Eu vreau sa plec din tara si vreau sa-mi duc si copilul, dar pentru asta am nevoie de hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pana aprilie anul viitor am consamtamantul lui sa-l scot pe copil din tara, dar se poate intampla sa se prelungeasca mai mult actiunea??
Exista o cale prin care sa-l prescurtez??? Ce sanse are sa castige?
Ma scuzati ca sunt asa de confuza, dar deja nu mai stiu ce sa fac!#-o
Cu el comunicarea este imposibila, este violent si razbunator. Am inceput divortul anul trecut in septembrie, am fost amndoi de acord, dar de cand a aflat ca am un prieten si vreau sa plec din tara , a innebunit...(de fapt nici inainte nu era normal :()
Multumesc anticipat pentru raspunsul dv.
Fie ca este vorba despre apel, fie ca este vorba despre orice alta cale de atac, dvs veti primi citatie in care veti fi instiintata despre data urmatoarei infatisari.

Simbotin Remus
Avocat & Mediator
Multumesc din suflet tuturor care mi-ati raspuns la mesaje si felicitari administratorilor si moderatorilor de site!!!=D>=D>=D>=D>=D>
Chiar daca sotul dv. a declarat apel, asta nu inseamna ca nu veti primi sentinta dupa ce va fi redactata.
Apelul poate fi declarat de oricare dintre parti si motivat dupa comunicarea hotararii.
Termenul de apel curge pentru parti de la data comunicarii sentintei si este de 30 de zile.
Numai dupa expirarea termenului de apel pentru ambele parti, dosarul va fi trimis la Tribunal pentru solutionarea apelului declarat de sotul dv.
Nu are rost sa renuntati la cheltuielile de judecata pe care le-ati castigat deoarece, prin aceasta, nu veti schimba nimic, cu exceptia situatiei in care veti discuta cu sotul dv., veti afla ce vrea de fapt sa obtina prin acest apel si daca singura lui problema este obligarea lui la plata cheltuielilor de judecata, asigurati-l ca nu i le veti cere prin executare silita chiar daca sunt incluse in dispozitivul hotararii, astfel ca aceste poate - in acelasi termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii - sa depuna o cerere la instanta de fond prin care sa arate ca-si retrage apelul declarat anterior. Si cu asta, basta! Dupa expirarea termenului de apel, veti investi hotararea si va deveni irevocabila.
Apelul este a doua cale de atac dar nu ultima in cazul divortului. Dupa solutionarea apelului, care va dura putin deoarece nu se mai pot administra inca o data toate probele administrate in fata instantei de fond, ci numai cele noi care pot conduce la schimbarea in tot sau in parte a sentintei atacate, in functie de motivele de apel invocate. Admiterea administrarii unor noi mijloace de proba o va stabili doar instanta de apel.
Dupa solutionarea apelului, hotararea data in apel poate fi atacata cu recurs (aceasta fiind ultima cale ordinara de atac) cand hotararea va ramane irevocabila sau, in cazul in care nu se va declara recurs, hotararea devine irevocabila la expirarea termenului de recurs de 15 zile de la comunicare. In recurs este admisa numai proba cu inscrisuri noi. ;)
Multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Vreau sa precizez ca cele 30 de zile au trecut deja. Oricum sunt convinsa ca el vrea numai razbunare, sa prelungeasca cat se poate de mult acest proces. Nu o sa-mi plateasca cheltuieli de judecata, asa cum nu-mi plateste nici intretinere pentru copil.
Stie ca la executarea silita nu o sa ajungem pentru ca va avea grija sa ma ameninte (asa cum a facut-o de nenumarate ori) sau sa mai traga de proces, sa nu obtin hotararea definitiva si irevocabila, ca sa nu-l pot duce pe fiul meu in afara tarii, unde urmeaza sa ma mut...
Este foarte trist ca legea nu protejeaza mamele asa ca si in Olanda sau Italia in caz de divort. Daca luam aceasta hotarare oricum barbatii castig. Nu platesc pensie alimentara, ne ameninta si lasam balta toate procesele numai sa scapam de ei..(Eu am renuntat la partaj ca sa scap de el...)
Mamele trebuie sa se descurce singure dupa divort si toti stim ca in Romania acest lucru este foarte greu daca nu ai un loc de munca foarte bine platit. Sau..putem alege varianta sa rabdam....sa nu divortam, sa fim batute, batjocorite, umilite....pentru ca ei sunt sexul tare..ei fac legea...
Sunt trista dar nu disperata...O sa trec si peste asta..doar ca mi-e frica pentru copilul meu, care traind/vazand toate astea va fi marcat pentru o viata asa cum si eu am fost/sunt marcata..(si parintii mei au divortat)
Iar fostul meu sot rade si zice "tie ti-a trebuit!"....Dar stiti ce? Nu-mi pare rau, si nu o sa-mi para rau niciodata!
Bafta si curaj tututor femeilor care sunt intr-o situatie asemanatoare!
Doamna, pe asta se si bazeaza sotii sotiilor. Pe faptul ca sunt slabe, ca nu se pot descurca singure, ca le este frica sa nu ramana fara copil alaturi, sa nu se faca de rusine etc. Si atunci, renunta la toata munca sa de pana atunci, renunta la demnitatea de a fi om, renunta la viata lor si astfel traiesc doar pentru a face placere sotului, parintilor, socrilor, prietenilor ...
Nu veti fi nici prima nici ultima care divorteaza. Ganditi-va ca aveti o singura sansa de a trai...ca aveti o viata de care trebuie sa va bucurati cat puteti deoarece la pensie, nu mai aveti ce face nici cu banii, nici cu timpul, nici cu fericirea de care trebuia sa profitati cat erati tanara...
Tuturor femeilor aflate in situatii similare le spun doar atat: Respecta-te pe sine ca sa fii respectat! Nu te lasa umilita, calcata in picioare, pentru ca nimeni nu merita o astfel de viata. Nimeni nu va ridica o statuie pentru ca o viata intreaga v-ati sacrificat pentru altii...Copiii cresc si se vor duce pe la casele lor, parintii mor iar vecinii se muta...
Doamnelor, aveti incredere in fortele proprii, ganditi pozitiv si luati-va soarta in maini. Din cauza mamelor care-si cresc baietii in spiritul: "Copile, tu esti barbat, nu trebuie sa faci nimic! Sotia ta trebuie sa calce, sa spele, sa aiba grija de copii, sa-ti fie supusa, sa nu iasa din cuvantul tau, ca tu esti SEFUL! " se intampla ca, si in secolul XXI, sa avem violenta domestica, uneori conducand la decesul sotiei.
O gandire total anacronica si gresita.
Niciun om nu are dreptul sa asupreasca un alt om. Nu mai exista sclavia. Cel putin in Romania (pe hartie), pentru ca, in fapt este o realitate cruda.
Doamnelor, daca credeti ca ati facut tot ce a fost posibil pentru salvarea casniciei dv. si nu ati reusit, scuturati-va de o viata de cosmar si mergeti mai departe cu zambetul pe buze! Poate ca, intr-o zi, vom putea schimba si noi legea ca in Olanda sau Italia. Totul depinde insa numai de noi.
Si nu uitati: in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie. ;)

Alte discuții în legătură

Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Custodie minor alexandraandrei alexandraandrei Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.sunt in proces cu fostul meu sot ne-am divortat si acum ne luptam pentru custodie copil.in urma divortului ... (vezi toată discuția)