avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura de calatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura de calatorie

cat timp este valabila o procura de calatorie???
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 21:02, 30 Iunie 2010
daca e vb de curse regulate, un an. de regula se da pt o perioada limitata, stipulata in procura
Depine cum a fost dat mandatul ,pana la sfarsitul calatoriei sau etc.............,Trebuie vazuta .
Daca nu are o conditie anume sau un anumit termen sunt valabile 18 luni, sau pana la revocarea mandatului
Termenul procurii
Procura este valabila in termenul stabilit in cuprinsul ei, insa nu mai mult de termenul stabilit de lege . Potrivit regulii generale, termenul de valabilitate al procurii este de cel mult trei ani. Procura eliberata pentru incheierea unor acte juridice in afara tarii si autentificata notarial este valabila pana la anularea ei de catre persoana care a eliberat-o. Daca termenul nu este indicat, procura este valabila timp de un an de la data intocmirii.
Pentru detalii: [ link extern ]
L.C.
Eu inteleg ca e vorba de o declaratie.
Aceasta are valabilitatea stipulata in cuprinsul ei. De regula astfel de declaratii le dau parintii pentru copiii lor minori, in vederea unei calatorii in afara tarii, minorul fiind insotit de o persoana majora. De regula aceste declaratii sunt stricte(perioada, tara, scop...)
vorbim de o declaratie prin care parintele/parintii isi da/dau acordul ca minorul sa calatoreasca in afara granitelor.
intr-o astfel de declaratie se sti[uleaza clar perioada, destinatia.
de regula la vama nu se accepta declaratii care se dau pe o perioada mai mare de 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura din italia folositã la intrarea în românia trebuie tradusã pentru a produce efecte când ies din românia? bia_paulet bia_paulet buna, as dori sa stiu daca trebuie sa traduc neaparat o procura italiana. sotul meu mi-a facut una la notar italian pt a calatori in Romania cu fiul minor. ... (vezi toată discuția)
Procura pentru minor geo81 geo81 Dupa ce am patit cu procura de la pasaport nu mai vrem, iar sa intampinam probleme si cu cea de intoarcere in italia(facuta la acelasi notar in italia)si vreau ... (vezi toată discuția)
Documente necesare minor pentru plecarea in strainatate emilia76 emilia76 Buna ziua! Sunt divortata si am un copil de 5 ani. Custodia copilului este comuna, fara interdictii. Anul acesta doresc sa plec cu fetita din tara si as dori ... (vezi toată discuția)