avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva.

Buna ziua.Am si eu o problema.La actualul meu loc de munca sefii vor sa ma oblige sa imi scriu demisia asa cum au facut si cu restul celorlalti angajati mai vechi si sa angajeze oameni noi.Ce as putea sa fac?M-am gandit sa le cer banii pe concediu pentru 2 ani si jumatate pentru ca in tot timpul acesta nu am beneficiat de nici macar o zi de concediu legal.Sunt constient ca prea multe nu am ce sa fac dar sunt curios ce drepturi as avea.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: joeblack23 , utilizator 17:52, 30 Iunie 2010
1. Aveti dreptul la compensarea în bani a concediului de odihnă în cazul încetării contractului individual de muncă.

2. Aveti dreptul de a ataca in instanta decizia de incetare a c.i.m. daca considerati ca este nelegala. Termenul este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei.

3. Nu va dati demisia ...demisia este un act unilateral de voinţă a salariatului .
colegul meu are dreptate in raspunsul dat, completez aratind ca, dindu-va demisia nu beneficiati de ajutorul de somaj aferent.
Multumesc pentru raspunsuri.Urmeaza ca maine sa am o discutie cu ei.Azi m-au anuntat telefonic.Bineinteles ca nu am de gand sa imi dau demisia deocamdata si astept sa vad ce imi vor zice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Concediere nejustificata Cristina Conciu Cristina Conciu Buna ziua! Pentru ca am cerut dreptul legal la concediul de odihna, am fost concediata: patronul m-a pus sa scriu cererea incepand cu data de 20.dec.2010, dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,am si eu o intrbare Bmarian Bmarian Sotia mea lucreaza de 5 luni la o carmangerie,si acum ia solicitat sa isi dea demisia ca nu mai are nevoie de ea,vreau sa stiu dupa astea 5 luni are dreptul la ... (vezi toată discuția)