S-a obtinut un credit de nevoi personale garantat cu apartamentul proprietari fiind eu si sotul. Sotul este titular pe contractul de imprumut, el a avut acces exclusiv la bani. Dupa ce a ridicat banii a introdus divort. Acum nu mai plateste ratele , are 3 luni de zile de cand nu a mai achitat rate. Ma gandesc la ce e mai rau, ca banca va executa silit. Cum pot contesta o executare silita?
inainte de a se ajunge la executarea silita ae fi indicat sa introduceti actiune de partaj unde sa introduceti atit apartamentul cit si imp-rumutul luat de sot astfel ca acesta din urma sa cada in lotul lui
Actiunea de partaj a fost deschisa odata cu cea de divort de catre ex sot. A introdus apartamentul si imprumutul ce a fost garantat cu imobilul in cerere. Eu , practic, lupt cu morile de vant pentru ca nu mi se acorda sansa in instanta sa demonstrez cu martori si dovezi ca acest imprumut ce este numai pe numele ex sotului a ramas exclusiv in posesia lui. Cum ar trebui sa procedez? La ultimul termen de partaj pe care l-am avut avocatul ce-l reprezinta a spus ca nu se vor mai plati ratele bancare de catre clientul sau. Ce ramane bancii de facut?
Cu stima
Cum a formulat cererea de partaj, cui sa se atribuie apartamentul? Cine va locui in apartament? Oricum, banca va executa imobilul, oricare ar fi prorietarul, ptr. ca este inscrisa ipoteca in cartea funciara, astfel ca oricare dintre soti ar primi in lotul sau apartamentul, va fi executat de catre banca.
Poate ar ajuta si o plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria sectorului unde locuiti, pentru "furt intre soti". Cred ca se indeplinesc conditiile infractiunii.
Procesul de partaj este in curs de desfasurare. Nu a mentionat in cererea de deschidere a actiunii de divort+partaj cui sa se atribuie imobilul. In imobil acum locuiesc eu, ex. sotul a parasit domiciliul imediat ce a introdus actiunea. Plangere penala pentru "furt intre soti" avand la baza ce? Faptul ca a beneficiat exclusiv de banii din imprumutul garantat cu imobilul?
Cu stima
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
Nina1
Acum doi ani am semnat contractul de ipoteca pentru imobil in favoarea bancii. Contractul de imprumut a fost semnat numai de sotul la vremea respectiva. Intre ... (vezi toată discuția)
Partaj
breazzu
Buna dimineata!
Divortez si am nevoie de putin ajutor!
Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)