avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conversiunea actului juridic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conversiunea actului juridic

un act autentic nevalabil de instrainare a unui teren poate valora antecontract prin conversiune?si daca antecontractul de vanzare cumparare a unui teren se poate incheia prin inscris sub semnatura privata....
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 01:35, 1 Iulie 2010
Un act sub semnatura privata poate tine loc de antecontract de vanzare-cumparare.
Ce inseamna act autentic nevalabil? Lovit de nulitate absoluta, relativa, totala, partiala? depinde...dati-ne mai multe amanunte sa va spunem daca prin conversiune valoreaza alt act. De ex. daca lipseste obiectul? nu valoreaza nimic.

Antecontractul poate fi incheiat sub semnatura privata.
un act nul absolut pt conditii de forma in cazul instrainarii terenului
da
valoreaza antecontract

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare teren - act sub semnatura privata gl77tom gl77tom am cumparat in 1999 si 2001 o suprafata de teren de la doua personae si am facut acte nu la notar ci un act de mana cu numele vanzatorilor si numele martorilor ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare iosej iosej ce se poate face in situatia in care s-a vandut un teren , dar fara chitanta ci pe incredere (vezi toată discuția)
Teren vanzare- cumparare antal mihai antal mihai un contract de vanzare-cumparare a unui teren este valabil netrecut prin notariat, facut doar cu martori este valabil? (vezi toată discuția)