avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare judecatoreasca- dar banii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare judecatoreasca- dar banii?

Ce trebuie sa fac dupa ce am primit hotararea judecatoreasca (nu are stampile) in care spune ca societatea unde am lucrat trebuie sa-mi plateasca salariile restante. Trebuie sa ma adresez unui executor pt a-mi incasa banii de la firma? Trebuie sa merg iar la tribunal sa stampilez hotararea?
Hotararile date in prima instanta, in litigii de munca sunt executorii de drept.
Eu va sfatuiesc sa trimiteti anajatorului(societatii) o notificare prin care sa solicitati sa va plateasca suma de bani intr-un anumit termen( 5 zile de ex.). Daca nu se conformeaza depuneti dupa 15 zile o plangere penala la politie pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii, pe temeiul de drept art.277 din Codul muncii. Pentru acesata infractiune raspunde administratorul societatii si nu societatea.
In acelasi timp va puteti adresa si executorului judecatoresc.
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile odului de procedura civila, o astfel de hotarare este executorie. In acest sens, trimiteti o notificare institutiei in cauza .
Cu stima !
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare de reintegrare si plata drepturi salariale nepusa in executare andreisl andreisl Va rog sa ma ajutati intr-o problema, pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am castigat litigiul de munca dintre mine si angajatorul meu, hotararea a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti civile-litigiu de munca avram.razvanalex avram.razvanalex Buna ziua.Am si eu niste nelamuriri in legatura cu sanctiunile ce se pot aplica pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti. Am castigat procesul si ... (vezi toată discuția)
Cui adresez plangerea penala? acata acata Buna ziua, Am castigat un proces intr-un litigiu de munca dar angajatorul refuza sa puna in executare hotararea. Vreau sa adresez o plangere penala dar nu ... (vezi toată discuția)