Bianca R a scris:
Am si eu o intrebare...
Stiu ca in cazul unui contract nedeterminat nu se poate trece la unul determinat in baza unui act aditional, insa exista vreo lege sau vreo explicatie in acest sens? Am fost intrebata de catre sefi, iar acestia vor o explicatie legala.
Codul muncii:
Art. 41. [modificarea contractului de muncă]
(1) Contractul individual de muncă poate fi
modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a)
durata contractului;
si:
Art. 55. [felurile încetării contractului individual de muncă]
Contractul individual de muncă poate înceta astfel:
a) de drept;
(asta se aplica la un contract pe perioada determinata, la data inscrisa pe contract)
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Nedeterminat inseamna ca se poate termina cu una din modalitatile inscrise la Cap 5. (Incetarea contractului de munca).
Intrucit legea permite incetarea unui contract nedeterminat cu acordul partilor, la o data convenita de comun acord, mi se pare inutila transformarea unui CIM nedeterminat in CIM determinat. Astfel de modificare este superflua. Pur si simplu se inceteaza CIM la o data stabilita. (Art. 55/b)