avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM pe perioada determinata

Salutare!

As vrea sa stiu, in cadrul carui articol se mentioneaza ca CIM pe perioada determinata nu poate inceta inainte de termen prin vointa unilaterala, atat timp cat ambele parti isi re4specta obligatiile contractuale ?
Stiu, e logic si firec sa nu poata fi denuntat unilateral atat timp cat nu exista o incalcare a obligatiilor contractuale, dar unde imi fundamentez treaba asta ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 16 Februarie 2012
Nu exista nicio interdictie in acest sens .. orice tip de contract individual de munca poate înceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.

In acest sens, vedeti art.55 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este necesar acordul angajatului pentru transformarea postului contractual in functionar public? gixee gixee De curand mi-a fost modificat postul pe care-l ocup intr-o institutie publica, din personal contractual in functionar public. Prin act administrativ mi-a ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cata8 cata8 Un cim incheiat pe perioada determinata se poate incheia dupa 3 zile de absente nemotivate fara cercetare disciplinara? Multumesc! (vezi toată discuția)
Fonduri europene posdru - desfacere contract de munca elena_stancu elena_stancu Buna ziua, doresc sa imi spuneti, va rog, cum se procedeaza pentru desfacerea unui contract de munca facut pe durata nedeterminata pentru un proiect POSDRU, ... (vezi toată discuția)