avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... modificare contract prin schimbare furnizor
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

modificare contract prin schimbare furnizor

Buna ziua
Am incheiat in calitate de furnizor un contract de prestari servicii cu o banca. In contract este prevazut ca acesta poate fi cesionat cu acordul beneficiarului. Vreau sa transfer contractul pe o alta firma din acelasi grup, iar beneficiarul este de acord. Am facut un contract de novatie pentru ca mi s-a parut cel mai potrivit. Banca mi-a modificat tot si mi-a transformat contractul de novatie intr-un act aditional la contractul initial de prestari servicii.

Intrebarea mea este daca este ok sa fac un act aditional prin care sa schimb furnizorul cu o alta firma (terta parte la contractul initial)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: ADRIANA PRICOPE , Avocat 11:31, 1 Iulie 2010
Daca va atingeti scopul, transferul contractului catre o alta firma, mai putin conteaza forma actului.
In fond banca poate impune ce fel de act doreste, sau nu-si da acceptul la cesionarea contractului.
ok, asa este
dar banca vrea un contract incheiat intre fostul furnizor si actualul furnizor si nu stiu ce contract sa-i fac...ma gandesc la un contract de cesiune...Ce parere aveti?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 1 Iulie 2010
ADRIANA PRICOPE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Novatie - cesiune - consimtamantul expres al vanzatorului Andrei CFNET Andrei CFNET Acum ceva timp a fost incheiat un contract de vanzare-cumpărare pe bun viitor (antecontract). Obiectul contractului este vanzarea de catre Vanzator catre ... (vezi toată discuția)
Ce contract? cora.ligia.ionescu cora.ligia.ionescu O firma X are contract de prestari servicii cu Y si X este BENEFICIAR. X doreste sa transfere drepturile si obligatiile acestui contract catre o firma A ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau novatie bryan bryan am incheiat un contract de credit financiar (suntem institutie publica ) cu o ,socitate pentru productia unui proiect. am primit acum o notificare ,ca soc. ... (vezi toată discuția)