avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare in cazul unor vanzatori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare in cazul unor vanzatori cu probleme psihice

Buna ziua.

Pe scurt: socrii mei au un apartament si au 2 copii. Unul dintre copii a suferit un AVC si are o semipareza. In plus, este un alcoolic si un violent. Soacra locuia in casa noastra de vacanta dar pt ca s-a imbolnavit de schzofrenie paranoica, am fost nevoiti sa o fortam sa se mute alaturi de familie pt a fi cat de cat ingrijita si ajutata.

IN ultimii ani, sotul a rupt relatia cu tatal sau din motive intemeiate asa ca sentimentele intre cei doi nu sunt tocmai ortodoxe. Acum, dupa mutarea soacrei alaturi de copilul cu handicap si sot, exista posibilitarea ca ei sa treaca tot apartamentul pe numele respectivului fiu.

Socrul are 81 ani si are si sufera si el de senilitate (si nu numai), iar soacra sufera de paranoia (acum merge la consultatii si se incearca un tratament).

In aceasta situatie, poate sotul meu sa faca ceva in cazul in care se incearca sau se si semneaza un act de vanzare cumparate catre fiul lor cu handicap?

Eu stiam ca persoanele cu varsta de peste 80 ani trebuie sa aiba un tutore in asemenea cazuri, iar soacra nu mai este responsabila de faptele ei.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 11:43, 1 Iulie 2010
nu exista vreo varsta dupa care sa fie obligatorie asitarea de o tertza persoana la semnarea unui act. unui om invarsta i se poate cere un certificat de la medicul psihiatric, certificat care sa ateste starea psihica.
referitor la cazul dvs, sotul dvs ca mostenitor rezervatar, asa cum va fi, in urma moprtii tatalui- parintilor lui, va putea ataca actul de vanzare-cumparare facut de parinti, fiului cu handicap.
acum ...depinde de situatie ci daca vor exista motive.

av.m.vasilescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de uzufruct adinellazip adinellazip :-/Sotzul meu este proprietarul unui imobil cu teren impreuna cu tatal sau care are drept de uzufruct.Mentionez ca parintii sunt divortati si soacra mea are ... (vezi toată discuția)
Bună seara!doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)
Act de mostenire sau donatie? ana cornelia ana cornelia Buna seara. Eu cu sotul meu avem contract de vanzare cumparare avand clauza uz fruct cu parintii sotului din 1993. In anul 2008 socrul a decedat, iar acum in ... (vezi toată discuția)