avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

am un teren 525 mp mostenit prin contract vanzare cumparare cu intretinere de la o doamna de care am avut grija. sotul meu a decedat. vreau sa fac succesiune pe acest teren. Mostenitori sunt eu, fiul meu de 18 ani si fata lui din prima casatorie. Aceasta fata are dreptul la mostenirea acestui teren?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:49, 1 Iulie 2010
daca terenul a fost mostenit de sot, si fata aceea este mostenitor rezervatar si are si ea dreptul.
daca veti incerca sa o excludeti, sa nu o declarati, nu numai ca veti cadea sub incidenta legii penale dar va fi usor de anulat acel certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de proprietate dsmihalea dsmihalea Buna ziua Matusa mea care este vaduva are titlu de propietate pe 3 hectare de pamant doar pe numele ei.Ea mai are 2 copii si nu a facut succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire si cvc ContSters340506 ContSters340506 Buna ziua, Am mostenit de la parintii mei decedati o casa de locuit de 166 mp, teren aferent 800 mp si un grajd. Din priima casatorie am 2 ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate danutzpytu danutzpytu Mama mea detine o suprafata de 5000mp fiind titulara unui titlu de proprietate in acest sens. Tatal meu a murit acum 1 an. Eu mai am un frate care dupa moartea ... (vezi toată discuția)