Am cazul concret, administratorul vrea sa introduca repartitoare in asociatie.
El vrea ca fiecare din proprietari sa-i dea in scris optiunea iar el sa le centrazileze intr-un tabel, iar in functie de rezultate sa se aplice sau nu. E corect cum procedeaza? Sau trebuie discutata problema neaparat intro adunare generala a proprietarilor ?
Si cum se stabileste procentul de 80%, in fiecare caz?
Mai concret, daca isi exprima optiunea doar o parte din totalul de proprietari. Procentul de 80% ce trebuie intrunit e din totalul de proprietari sau din totalul de voturi exprimate ?
La adunarea de proprietari trebuie sa fie prezenti un procent minim din total ? pentru a se putea discuta asemenea hotarari ? ( banuiesc ca daca se prezinta doar administratorul si 1 locatar, atunci oric hotarare s-ar lua n-ar avea nici o valoare) Sau cum e?
Hotararea montarii repartitoarelor se poate lua de adunarea generala, ca in cazul oricarei hotarari, cu cvorum de 50% +1 din totalul proprietarilor, la prima intrunire sau cu 50% +1 din totalul celor prezenti la reconvocata.
Dar este inutil acest cvorum si aceasta hotarare daca, numai in acest caz, al repartitoarelor, nu se realizeaza un minim de 80% din totalul proprietarilor de pe scara. Exista cazuri cand intr-o asociatie unele scari sunt contorizate la nivel de apartament, alte scari, nu. Dar obligatoriu este acest procent de 80% din totalul apartamentelor de pe o scara. Este o conditie pusa de firma care monteaza repartitoarele.
Administratorul face un lucru util, adica cere semnaturile proprietarilor, daca acestia semneaza, inseamna ca sunt de acord...si daca se intruneste acel procent de 80% din total poate chema firmele la oferta, comitetul executiv alege una din oferte si repartitoare se pun NUMAI acelora care au fost de acord.
Ceilalti nu sunt obligati sa-si monteze repartitoare.
eu cred ca administratorul isi depaseste atributiile ...
o astfel de initiativa trebuie sa vina ori in cadrul comitetului executiv, ori sa fie propusa intr-o sedinta a adunarii generale (ordinare sau extraordinare)
administratorul duce la indeplinire deciziile comitetului executiv si poate eventual sa sugereze comitetului aceasta problema
Divizare
danuttan
In cazul in care la prima sedinta extraordinara in vederea divizarii asociatiei,nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 pentru adoptarea hotararii si stiind ca la ... (vezi toată discuția)