avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTESTATIE TITLU DE PROPRIETATE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTESTATIE TITLU DE PROPRIETATE

A fost eliberat de catre Primaria sectorului 4 din Bucuresti ( in baza legi 18) un TITLU DE PROPRIETATE pentru un teren ce apartinea strabunicii mele.pina aici OK.
DAR - in titlu au fost trecuti doar 5 din cei 7 mostenitori de drept- toti nepoti (intru-cit si fii strabunicii sunt toti morti).
INTREBARE: cum se poate contesta si ce sanse de reusita sunt pentru a adauga in titlu de proprietate si ceilalti 2 mostenitori de drept- cei trecuti in titlu refuza sa dea orice fel de informatie si am aflat ca sunt in cauza ei 5 pentru departajare.
Va multumesc
ecaterina.banciu@tin.it
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:16, 6 Ianuarie 2008
daca a ramas definitiva si irevocabila hotararea instantei, dispozitiile acesteia sunt obligatorii pentru comisiile de fond funciar.
Daca contestati titlul de proprietate, probabil vi se va respinge actiunea intrucat acesta a fost emis in mod legal, in baza hotararii judecatoresti.
Nu este prevazut un termen anume in care puteti cere anularea sau modificarea unui titlu de proprietate, asa ca nu trebuie sa va grabiti sa introduceti actiune in instanta in 30 zile. Mai bine asteptati si va mai documentati, ca sa nu platiti avocati si cheltuieli de judecata in mod inutil.
Legea 247 nu contine prevederi referitoare la repunerea in termenul de acceptare a mostenirii etc... Legea 10 are, pe la inceput, nu retin daca e chiar art. 4, dar pe-acolo, pe undeva...

Trebuie vazute cu atentie toate actele, cu datele lor cu tot... vazut pe ce lege ati facut exact cererea initiala, daca s-a revenit in termen, ulterior, cu vreo alta cerere... daca procesul pe care l-ati avut cu acea Comisie Judeteana era in termenul in care se putea depune cererea... daca trecuse ori ba termenul de acceptare a mostenirii...
Oricum, nu te poti folosi de frati sa imparti cheltuielile cu avocatul, dar sa scapi de ei cand vine vorba de pamant... nu e tocmai legal si nici frumos... Iesind din sfera legala, as spune ca asa se intampla in justitie atunci cand o persoana este dezimformata si se increde pe vorbe...

Din pacate, chiar si cu o analiza sistematica a tuturor datelor si actelor, e dificil sa refaci totul, costa mult... si poate nu face ata cat fata...
Un teren care urmeaza a fi expropriat nu valoreaza mai mult din cauza asta... pentru ca proprietarul primeste intotdeauna mai putin ca urmare a expropeierii decat ca urmare a vanzarii sale pe piata... Valoreaza insa mai mult terenul din jurul celui expropriat...

Trebuie intai atacata hotararea judecatoreasca data, apoi refacuta o parte din procedura... returnati banii catre frati... e dificil si lung... daca e posibil...
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept comun sau legile fondului funciar? dandanaua dandanaua In 2007, prin hotarare definitiva si irevocabila, se dispune completarea titlului cu tricolor al autorului meu, in sensul de a fi si eu trecut la mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Inscrierea mostenitorilor in titlul de proprietate ghita_28 ghita_28 Buna seara, am si eu o intrebare legat de emiterea Titlurilor de Proprietate,in acord/coroborat cu prevederile legilor succesorale de care Comisiile ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate padure mica39 mica39 Bunicul meu a decedat acum cativa ani , dar succesiunea inca nu s-a facut. Fratele tatalui meu a fost la primarie si si-a scos titlu de proprietate pe aceasta ... (vezi toată discuția)