avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesiune parti sociale - OUG 54/2010
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesiune parti sociale - OUG 54/2010

Buna ziua,

In urma aplicarii OUG 54/2010, nu inteleg cum ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie: in cadrul casatoriei, am ajuns sa detin o parte din societatea sotului meu. In urma cu putina vreme a intervenit divortul si am hotarat sa-i cedey lui partile mele sociale. Din pacate, societatea are datorii (nu prea mari) la bugetul de stat si o linie de finantare deschisa la o banca. Ma puteti lamuri, va rog, cum ar trebui sa procedez ptr a-i putea ceda partile sociale? Trebuie anuntat initial la fisc, se poate face doar dupa ce se achita datoriile? Daca nu, pot avea probleme, ptr ca eu doresc sa ies din firma? Precizez ca firma isi va continua activitatea, fostul sot va ramane actionar unic.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 15:54, 1 Iulie 2010
Trebuie sa depuneti la Registrul Comertului hotararea asociatilor privind cesiunea.
ANAF are drept de opozitie in 30 de zile.
Din pacate, n-au aparut si normele de aplicare ale OUG.
Tinand cont de faptul ca-i doar o cesiune partiala, ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la cesiune parti sociale ? eugen82 eugen82 sint asociat unic in SRL si doresc sa cesionez o parte din actiuni unei alte persoane pe care am numit-o recent administrator am inteles ca cesiunea se face ... (vezi toată discuția)
Cum ma retrag dintr-un srl cu datorii la stat? MarcelaF MarcelaF Sunt asociata cu 95% intr-un SRL, iar fiica 5%. Avem datorii la stat, iar fiica mea doreste sa le plateasca cu intarziere. Eu cat mai repede. Nu ne ... (vezi toată discuția)
Preluari firme Cristina Vasile Cristina Vasile Stimabililor, tot primesc emailuri cu urmatoarele, drept pentru care va rog sa-mi spuneti ce parere aveti, daca s-a ,,inhamat\" cineva la o astfel de ... (vezi toată discuția)