avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Indemnizatie crestere copil - drepturi de autor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Indemnizatie crestere copil - drepturi de autor

Buna ziua,

In Aprilie 2010 am nascut. Am lucrat cu carte de munca din 2005 pana in aprilie 2010 iar in 2009 am avut venituri si din contracturi de drepturi de autor pentru care firma a platit 10% impozit. Cand m-am interesat la primarie mi-au spus ca trebuie sa platesc si impozitul de 6% pentru drepturile de autor daca vreau ca ele sa fie luate in calcul la stabilirea indemnizatiei. Imi puteti spune daca trebuie indr-adevar platiti cei 6% si daca da se mai pot platit avand in vedere ca veniturile le-am avut in 2009 iar acum suntem in iulie 2010. Momentan sunt in concediu postnatal dar in august trebuie sa depun dosarul pentru stabilirea indemnizatiei.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ruxandraghitescu , utilizator 12:36, 10 Decembrie 2010
Trebuie sa platiti cei 6% (diferenta), sa aveti contract cu casa de sanatate (cotizatie obligatorie) si sa cotizati la fondul de concedii si indemnizatii (fond optional dar necesar).
Ce nu ati platit la timp, veti plati cu majorari de intarziere.
contabil20 a scris:

Trebuie sa platiti cei 6% (diferenta), sa aveti contract cu casa de sanatate (cotizatie obligatorie) si sa cotizati la fondul de concedii si indemnizatii (fond optional dar necesar).
Ce nu ati platit la timp, veti plati cu majorari de intarziere.

contractul cu casa se sanatate si cotizarea fondul de concedii so indemnizatii este necesara si pentru veniturile obtinute in 2009?
intrebarea mea efectiva este: daca veniturile provin din drepturi de autor pe contract individual si au fost acoperite darile de 16 %(conf sumelor declarate in declaratia 200) ce mai este necesar pentru obtinerea indemnizatiei de crestere a copilului concediu luat in mai 2010?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu prenatal si postnatal Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, daca se poate, in urmatoarele situatii: Incapand cu jumatatea lunii mai una dintre salariate intra in concediu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa cic ionam_2002 ionam_2002 Buna ziua, Va cer ajutorul intr-o problema cu care ma voi confrunta peste 2 luni: poate o persoana beneficia de concediu medical platit imediat dupa ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de a intra in prenatal? va rog ajutati-ne cu un raspuns concret afmatei1981 afmatei1981 Buna ziua, sotia mea este insarcinata in 10 saptamani, momentan este angajata cu contract pe perioada determinata care expira pe 15 iulie 2014, contractul la ... (vezi toată discuția)