Am si eu o intrebare. Am fost adoptata la varsta de 18 ani de matusa si unchiul meu iar acum am luat hotararea de a anula adoptia (am fost toti de comun acord). Eu nu locuiesc in tara de 10 ani si as dori sa stiu daca dupa anularea adoptiei imi voi putea pastra numele de familie al lor, deoarece imi va fi practic imposibil sa schimb toate bazele de informatie create aici.
Va multumesc anticipat!
In primul rand trebuie sa obtineti anularea adoptiei.Aveti putine sanse de reusita.Daca veti obtine acest lucru nu aveti nici un drept sa pastrati numele lor de familie.Trebuie sa mergeti pe cale administrativa.
Multumesc pt raspuns. Am citit pe internet in Codul Familie (art 83), ca se poate pastra numele vechi de familie. Parintii adoptivi nu au nimic impotriva acestui lucru. Sunt confuza acum daca se poate sau nu...
Art. 83. - La desfacerea înfierii, înfiatul redobândeste vechiul sãu nume de familie, instanta judecãtoreascã, pentru motive temeinice, va putea însã încuviinta ca înfiatul sã pãstreze numele de familie dobândit prin înfiere.