avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... desfacere adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

desfacere adoptie

cum pot sa aflu si unde de desfacerea adoptiei in perioada 1954....1962,pentru a se justifica revenirea la numele avut anterior adoptiei. Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:21, 25 Iunie 2011
Codul Familiei (1956)

Art. 83. - La desfacerea înfierii, înfiatul redobîndeşte vechiul său nume de familie; instanţa judecătorească, pentru motive temeinice, va putea, însă, încuviinţa ca înfiatul să păstreze numele de familie dobîndit prin înfiere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea adoptiei si schimbarea numelui Sammy_sagit Sammy_sagit Am si eu o intrebare. Am fost adoptata la varsta de 18 ani de matusa si unchiul meu iar acum am luat hotararea de a anula adoptia (am fost toti de comun ... (vezi toată discuția)
Copil adoptat in anul 1948-poate participa la mostenirea parintilor adoptivi ori la mostenirea parintilor naturali. poate fi dublu mostenitor ? ContSters377560 ContSters377560 Speta: privind dreptul la mostenire al copiilului infiat in anul 1948. Neagu Maria (casatorita legal) este sora cu Tanase Caterina ( casatorita legal ) ... (vezi toată discuția)
Adoptiune tzuku51 tzuku51 Mama mea a fost adoptata in 1948.Actul de adoptiune a fost \\"Incunviintat prin hotarare a tribunalului jud. ...\\",fara sa se faca nici o referire la tipul de ... (vezi toată discuția)