avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale de acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale de acces

Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare:daca am cumparat un teren prin contract de vanzare-cumparare in care scrie ca este construibil conform unui certificat de urbanism, atunci automat trebuie sa am si o cale de acces din partea vanzatorului, chiar daca aceasta nu este trecuta in contract?
Cel mai recent răspuns: hellenburgous , utilizator 17:50, 4 Iulie 2007
Situatia este putin mai complicata.Terenul nu l-am obtinut de la actualul proprietar al caii de acces.
La data cand am cumparat terenul era cale de acces.Dar nu am trecut pe acte servitutea .Ulterior
cel de la care am cumparat terenul a vandut si calea de acces fara sa zica nimic(acum 3 sau 4 ani)
Apoi s-a mai vandut odata la actualul proprietar.Terenul are contract de vanzare-cumparare trecut printr-un
notariat si este intabulat
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2007
avas, utilizator
La data la care ati achizitionat terenul spuneti ca era cale de acces. Puteti face dovada?
Sigur.Dupa planurile de cadastru de atunci , dupa dosarele de documentatie cadastrala,planuri de la primarie
Sigur.Dupa planurile de cadastru de atunci , dupa dosarele de documentatie cadastrala,planuri de la primarie.
Calea de acces a fost unita cu un teren si vanduta impreuna cu acesta prin 2003 sau 2004.
Atunci actiunea ar trebui indreptata catre proprietarul de unde ati cumparat , intelegand ca el este responsabil pentru situatia nou creata. Contactati un avocat , pentru ca avand initial o cale de acces , n-are rost sa va complicati cu noii proprietari , hotararea obtinuta impotriva aceluia , va fi obligatorie si pentru ei.Insa pentru a ajunge la rezultatul dorit , actiunea e mai complicata , de aceea e musai un avocat.

Alte discuții în legătură

Cumparare teren fara cota indiviza cale de acces sau servitute CatalinaDaniela CatalinaDaniela Buna ziua, am avut marea surpriza sa aflu ca am cumparat un teren cu o deschidere la un drum privat cu Nr. cadastral x, teren cumparat in 2010 pe care am ... (vezi toată discuția)
Cadastre diferite pt drum acces si drum "servitute" cosma2 cosma2 Am cumparat in 2006 un teren care,in cadastrul (facut in 2004) preluat de la fostul proprietar,se invecina cu un \"drum acces\"de unde aveam si accesul. In ... (vezi toată discuția)
Eliberare autorizatie de constructie fara cale de acces catre un drum public MariusAnA MariusAnA Buna ziua ! Am o problema care am aflat-o de curand, legata de calea de acces catre o proprietate pe care se afla in prezent si o casa in constructie. In ... (vezi toată discuția)