avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna de detasare (deplasare) si CO la un contract ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna de detasare (deplasare) si CO la un contract indiv. de munca pe perioada determinata

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca dreptul la indemnizatia de deplasare, detasare, este stabilita doar la contracte de munca pe perioada nedeterminata. Sotul meu a avut CIM pe perioada determinata 2 luni. O luna intreaga a fost detasat in alta localitate pentru o lucrare urgenta, a lucrat intreaga luna 9 ore pe zi inclusiv sambata 9 ore si duminica 5 ore, iar la intoarcere cand s-au facut statele de plata pentru indemnizatia de deplasare el nu a fost trecut pe motiv ca a plecat avand CIM pe durata determinata si el nu a mai vrut sa-l prelungeasca. Este corect? Tin sa mentionez ca i s-a platit acolo cazarea si 2 mese pe zi., dar toata echipa a beneficiat de asta. Si inca o intrebare la lichidare nu i s-a calculat si CO cuvenit pentru cele 2 luni lucrate adica 4 zile si nu i-a fost platit, desi in Codul Muncii art. 141(4) scrie ca se compenseaza CO in bani in cazul incetarii CIM. Daca a fost numai pe 2 luni contractul nu are dreptul? In CIM se specifica durata CO 25 zile pe an. As putea cere aceste drepturi legale sau nu. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 9 Martie 2011
Multumesc mult, asta vroiam sa stiu. Inca o data multumesc, ma bucur ca pot afla multe lucruri interesante si necesare, faceti un lucru minunat raspunzand intrebarilor pe acest forum. Imi pare rau ca l-am gasit mai tarziu, pentru ca probleme am mai avut si au fost rezolvate in instalta, dar poate as fi stiut sa imi spun punctul de vedere cum trebuia fara sa mai ajung acolo daca v-asi fi gasit atunci, dar oricand e binevenit, sper probleme sa nu mai fie... Multumesc sincer.
Profit de acest thread deja deschis, pentru o intrebare ce cred ca are legatura stransa cu subiectul de mai sus.. Exista prevazuta in lege, vreo compensatie pentru detasarea, pe o perioada de 6luni - 1an, la un alt sediu decat sediul societatii pentru care lucrez (inchiriere servicii consultanta, desfasurate la sediul clientului). Locul de desfasurare al activitatii temporare este la cca 20km de locul de munca, dar in aceeasi localitate. De asemeni, stiu ca protectia muncii intervine la sediul pentru care a fost semnat, precum si pe drumul cel mai scurt de la domiciu la locul de munca.. Multumesc anticipat pentru raspunusuri! Radu
In art.46 din CCMN 2007/2010 se prevedea ca, salariatii unitatilor trimisi in detasare beneficiaza de drepturile de delegare prevazute la art. 45 in cazul in care detasarea depaseste 30 de zile consecutive, in locul diurnei zilnice se plateste o indemnizatie egala cu 50% din salariul de baza zilnic. Aceasta indemnizatie se acorda proportional cu numarul de zile ce depaseste durata neintrerupta de 30 de zile.

CCMN dupa sustinerea MInisterului Muncii nu mai este in vigoare.
freeelis a scris:

In art.46 din CCMN 2007/2010 se prevedea ca, salariatii unitatilor trimisi in detasare beneficiaza de drepturile de delegare prevazute la art. 45 in cazul in care detasarea depaseste 30 de zile consecutive, in locul diurnei zilnice se plateste o indemnizatie egala cu 50% din salariul de baza zilnic. Aceasta indemnizatie se acorda proportional cu numarul de zile ce depaseste durata neintrerupta de 30 de zile.

CCMN dupa sustinerea MInisterului Muncii nu mai este in vigoare.

@freeelis: Multumesc mult pentru raspunsul prompt si la obiect. Doua nelamuriri mai am..
1. Cat timp CCMN nu mai este valabil in 2011, la ce document ne mai putem raporta?
2. Cf Art.46, vad ca nu este specificat locul desfasurarii activitatii de detasare. Cazul meu -> detasat la un alt sediu decat vreun sediu social sau punct de lucru al firmei, inchiriat ca si consultant. Sunteti sigur ca se mai aplica Art.46 tinand cont c ca activitatea se desfasoara in aceeasi localitate?

Multumesc frumos!
Detaşarea poate fi dispusă numai în cadrul altei unităţi, care face o solicitare în acest sens către unitatea expeditoare. Prin urmare, nu este posibilă detaşarea în cadrul aceluiaşi angajator.

Alte discuții în legătură

Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)
Detasare mopy mopy Poate sa ma ajute cineva si sa-mi spuna in baza carui cadru legal in cazul detasarii aplic urmatoarele:i \\"In cazul in care detasarea depaseste 30 de zile ... (vezi toată discuția)