avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-test ADN-conditii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-test ADN-conditii

Sa prezint situatia. El si ea casatoriti de mai multi ani. A rezultat un copil. Dupa un an s-au despartit in fapt el participand material la cresterea copilului.Femeia a mai facut un copil cu altcineva dar a fost recunoscut de sotul legal. Ea impreuna cu cei 2 copii nu mai sunt in tara de cativa ani. Cei doi sunt hotarati sa divorteze, in special el. As vrea sa intreb cum trebuie procedat cu statutul copilului care nu este al lui (copilul isi cunoaste tatal adevarat) ? Se poate cere test ADN de catre sot? In ce conditii, acum sau dupa divort? Daca ei hotarasc ca minorii vor ramane la mama, e necesar sa intervina auoritatea tutelara? Se poate judeca procesul in lipsa ei?
Ei au sta mai putin de un an impreuna, el a aflat ca ea e insarcinata si asa a rezultat primul copil. Fara a divorta, cred ca din neglijenta,ambii si-au continuat viata, fiecare cu altcineva. Ea a mai facut al doilea copil, a stat cu respectivul cativa ani, etc. S-a despartit si de el, dar, din cate stiu ambii "tati" au contribuit la cresterea copiilor. Ea nu vine in tara motivand ca tatal natural al celui copil o ameninta ca i-l ia ( cred ca e de fapt motiv sa nu vina sa se rezolve cu divortul.). Cred ca e o incalceala foarte mare si asta din cauza ca nu s-au facut lucrurile la timpul lor. Acum el e decis sa divorteze ( dupa mai bine de 10 ani). Iar tatal "natural" al celui de-al doilea copil habar n-am ce zice....cred ca s-a complacut in situatie.....sau poate si el s-a trezit ca i-a facut un copil, sperand ca si pe el il va lega prin asta de ea...
Eu cred ca singura solutie este ca toti cei 3 sa cada la intelegere si sa sustina toti aceeasi versiune.Ex sotul sustine ca doar ce a aflat ca nu e tatal natural al copilului , desi a crezut in toti acesti ani acest lucru, tatal biologic recunoaste ca el este in fapt tatal , iar mama recunoaste ca a ascuns adevarul .Nimeni n are nici o pretentie decat in privinta copilului. Copilul are mai mult de 10 ani ? El ce si doreste?
Da, cam greu asa ceva in practica... Si fara un sfat de specialitate...
Situatia e complexa. Parerea mea e ca trebuie rezolvate problemele pe rand.
Cred ca ar trebui inceput cu divortul, nu vad sendul de a ramane casatorit atata timp cat nu exista o casnicie. Se poate descide actiunea in lipsa ei, procesul va dura mai mult decat daca ea ar fi in tara, si daca nu ar exista si copii minori, dar in final casatoria va fi desfacuta.
Apoi trebuie incercat si rezolvarea problemei cu copilul.
Dar fara un avocat nu este nicio sansa.
Cum sa rezolve cu copilul, ca nu mai e in termenul legal... :((#-o

Alte discuții în legătură

Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
O situatie complicata, in care am nevoie de sfaturi, nu de a fi judecata bianca26 bianca26 buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea problema. de mai bune de 4 luni sunt despartita in fapt de sotul meu, ulterior acestei despartiri fiecare dintre noi ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate-test adn denis2012 denis2012 Buna ziua,as vrea sa stiu daca tatal meu are acelasi adn ca al meu,cum pot face sa aflu daca el nu doreste sa faca analizele de sange?nu avem acelasi nume ... (vezi toată discuția)